Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Şahin, “Dini bayramlarda emeklilere verilecek 3 bin TL’lik ikramiyeden memnun değil”

tarafından
34
Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Şahin, “Dini bayramlarda emeklilere verilecek 3 bin TL’lik ikramiyeden memnun değil”
Bu haber 64 kez okundu.

 

Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Selahattin Sancak Şahin, “Dini bayramlarda emeklilere verilecek olan 3 bin TL’lik ikramiyeden memnun olmadıklarını” söyledi.

Emekli bayram ikramiyesi tutarında artış kararının açıklanması ile birlikte Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 2 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesi tutarının 3 bin liraya yükseltildiği açıklandı. Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesindeki düzenlemelerin Mecliste kabul edilmesi ile birlikte emekliler verilecek ikramiyeden memnun olmadı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Selahattin Sancak Şahin, ödenecek 3.000 lira bayram ikramiyesinin yeterli olmadığını en az asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini ve yılda dört kez verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Bir vatandaşın aylık geçim maliyetinin 26.970 TL olduğunu söyleyen Şahin, “Emekliye paramız yok veremeyiz, diyen iktidar bayramlarda verilen ikramiyeye sadece % 50 zam yaparak 3.000 TL’ye çıkarılması biz emeklileri asla memnun etmemiştir. Memnun olan bir emekli varsa ya tuzu kurudur ya da kuzu kuzudur. Çünkü kuzu kuzular kendilerine hangi buyruk geldiyse ona inanır ve ona bahşedilenlere razı gelir. Bizlerse açık sınırının 22.834, yoksulluk sınırının 60.75O, bir kişinin ortalama aylık geçim maliyetinin 26,970 TL olduğu günümüz ortamında bize verilen bu 3000 TL ikramiyeyi az buluyor en az asgari ücret düzeyinde olmakla birlikte yılda 4 kez verilmesini talep ediyoruz. İliçte, Siyanürle altın işleyen şirketin vergi borcunu silen hükümet, tarafını açıkça beyan etmiş ve tavrını sermayeden yana koyduğunu bir kez daha ilan etmiştir” dedi.

“Bu Emekli Nasıl Dayanacak”

19 Mart’ta Borçka Belediyesi önünde Tüm Emeklilerin Sendikası olarak basın açıklaması gerçekleştireceklerini bu nedenle tüm Borçka halkının davetli olduğunu söyleyen Şahin, seslerini duyurmaya devam edeceklerine vurgu yaparak “Bu emekli nasıl dayanacak diyerek sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz ve biz emekliler ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Borçka’da da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilciliği olarak 19 Mart günü saat 14.00 te Belediye önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına halkımızı davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi. – Fatma Küçük Atasert