Tiyatro Festivali’nde yer alan çocuk oyunları okullarda çocuklarla buluştu

tarafından
98
Tiyatro Festivali’nde yer alan çocuk oyunları okullarda çocuklarla buluştu
Bu haber 191 kez okundu.

Borçka Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali’nde yer alan çocuk oyunları okullarda çocuklarla buluştu.

Borçka da bu yıl 2. kez düzenlenen Tiyatro Festivalinde ilçede yer alan okullarda çocuklara özel oyunlar sahneliyor. Okulların konferans salonları ve bahçelerindeki oyunları ilgiyle ve heyecanla izleyecek çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyor.

Festivalin ikinci günü Atatürk ve Cumhuriyet ilkokullarında çocuklarla buluşan Primat Atölye, ‘Beceriksiz Kral’ın Öyküsü’ adlı oyununu sahneledi. Bugünün programında ise Atatürk İlkokulu’nda Biz Platform Cafeturc Music & Arts’ın “Aridu” oyunu yer aldı.

2. Borçka Tiyatro Festivali süresince Çek Sanat’ın “Fırtına” ve “Dev Kurbağa” adlı oyunları, ASSITEJ Genç Sahne’nin “Dünyanın En Küçük Hikayesi” oyunu farklı ilkokullar ve kreşlerde çocuklar için sahnelenecek.

“HATIRLARSANIZ MAHREMİYET DEMİŞTİK”

Festivalin ikinci gününde Acarlar Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda Artalan Kolektif tarafından “Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik” adlı oyun sahnelendi. Ozan Ömer Akgül’ün yönettiği ve Tuğba Sorgun’un oynadığı oyun, Yaşam Özlem Gülseven’in kısa öyküsünden, kolektif bir çalışma ile oyunlaştırıldı. Annesinin ölümünün ardından annesine ait eşyaları ve hatıraları ne yapacağını bilemeyen genç bir kadının kendisiyle yüzleşmesini anlatan oyun, interaktif yapısı ve izleyicilerin katılımıyla oldukça farklı bir deneyim sundu.

BORÇKA’DA HER YER SAHNE!

28 Ekim’e kadar sürecek festival kapsamında BGST Tiyatro, Evinde Tiyatro, Tiyatro Hemhal, Tiyatro Bereze, Kumbaracı 50, Primat Atölye, Artalan Kolektif, Atta Festival, Çek Sanat, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, Olası İşler, Assitej Genç Sahne ve Düşler Tiyatrosu Derneği festivalde sahne alacak; okul bahçeleri, konferans salonları ve kooperatif binaları tiyatro sahnesine dönüşüyor. Süreyya Karacabey, Zinnure Türe, Zerrin Yanıkkaya ve Samet yer aldı. – Borçka Belediyesi