SP Artvin İl Başkanı Soydan, “Türkiye Siyasetinde Daha Etkili Bir Saadet Partisi Göreceğiz”

tarafından
600
SP Artvin İl Başkanı Soydan, “Türkiye Siyasetinde Daha Etkili Bir Saadet Partisi Göreceğiz”
Bu haber 1.183 kez okundu.

Saadet Partisi Artvin İl Başkanı Gültekin Soydan, “Türkiye Siyasetinde Daha Etkili Bir Saadet Partisi Göreceğiz” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan, yavaş yavaş meydanlara çıkan diğer partilere karşın Saadet Partisi de burada dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan, basın metni yayınladı. Başkan Soydan basın metninde Partisi olarak seçmen ile güçlü bir iletişim kurma ve siyasi ağırlıklarını hissettirememe noktasında eksiklikleri olduklarının farkında olduklarını belirterek, “Özellikle 2017 yılından itibaren siyaset sahnesinde yeniden güçlü bir ses olmaya başlayan bir Saadet Partisi vardır. Kalplere, gönüllere giren sesine kulak verilen bir parti haline geldik. Bugünden sonra da Saadet Partisi’nin TBMM’de ve hükümette temsil edileceği bir süreci hedeflemekteyiz” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan yayınladığı basın metninde şu ifadelere yer verdi:

“Saadet Partisi iktidarda olmadan ülke anlaşıldı ki huzuru bulamayacağız ve Milli Nizam Partisinden bu yana hayata geçirmek zorunda kaldığı MNP, MSP, RP, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi ile Türkiye siyasetine birçok yönetici ve siyasetçi kazandırmıştır. Milli Görüş ve Saadet Partisi sadece bir fikri hareket değil aynı zamanda gerek zaman zaman koalisyon ortağı olarak bulunduğu hükümetlerde ve yerel yönetimlerde bu fikirlerini Türkiye’yi kalkındırma ve millete refah ve adalet sağlama noktasında icraata yansıyabilecek fikirler olduğunu ispat etmiş bir harekettir. Bu yönü ile de milletimiz tarafından geniş bir fikri kabulü olan bir harekettir. Milli Görüş 28 Şubat post modern darbesinden sonra tasfiye edilmeye çalışıldı. Gerek dışardan gerekse parti içinden ciddi etkileri olan krizler yaşamıştır. Bu krizler Saadet Partisi’ne çok zaman kaybettirmiştir.

Fazilet Partisinin kapatılmasından sonra Saadet Partisi’ne geçmeyip aynı bir parti olarak AKP’yi kuran kadrolar birçok belediye başkanı ve milletvekilini AKP’ye taşımışlardır. Öte taraftan konjonktürün ve seçim sisteminin de etkisi ile 3 Kasım 2002’de %35 oy ile %66 oranında temsil hakkı elde eden AKP güçlü bir sayısal çoğunluk ile iktidara gelmiştir. Yeni bir iktidar olması ve küresel desteklerle hareket ettiği için uzun bir süre iktidarda kalmıştır. Uzun süreli iktidar olmasının sağladığı iktidar avantajlarını ve yerel yönetimlerdeki iktidar avantajını da aynı sosyolojik seçmen kitlesini konsolide etmek için iyi bir şekilde kullanmıştır. Ayrıca ülkede kimlikler üzerinden meydana getirilen suni gündem ve kamplaşmalar bu seçmenin iktidar partisine olan desteğinin devam etmesine sebep olmuştur. Bu süreçte Saadet Partisi olarak seçmen ile güçlü bir iletişim kurma ve siyasi ağırlığımızı hissettirememe noktasında eksikliklerimiz olduğunun biz de farkındayız. Ancak özellikle 2017 yılından itibaren siyaset sahnesinde yeniden güçlü bir ses olmaya başlayan bir Saadet Partisi vardır. Kalplere, gönüllere giren sesine kulak verilen bir parti haline geldik. Bugünden sonra da Saadet Partisi’nin TBMM’de ve hükümette temsil edileceği bir süreci hedeflemekteyiz. Sempatisini kazandığımız, gönüllerine girdiğimiz, sesimize kulak veren, sözümüzü beğenen ancak acaba kazanımlarımı kaybeder miyim diye endişe eden seçmenin oy vereceği bir iktidar alternatifi olmayı hedefliyoruz. Özgül ağırlık bir partinin haklılığı ve sözünün değerli olması açısından önemlidir. Bundan sonraki süreçte özgül ağırlığı oy ağırlığı ile desteklenen bir parti olarak Türkiye siyasetinde daha etkili bir Saadet Partisini hep beraber göreceğiz” diye açıklamalarda bulundu. – BÜLENT ATASERT