SP Artvin İl Başkanı Soydan, “Peş peşe yapılan zamlar en sıkı yandaşları bile çileden çıkarır ve isyan ettirir bir hal almış bulunuyor”

tarafından
171
SP Artvin İl Başkanı Soydan, “Peş peşe yapılan zamlar en sıkı yandaşları bile çileden çıkarır ve isyan ettirir bir hal almış bulunuyor”
Bu haber 335 kez okundu.

 

Saadet Partisi Artvin İl Başkanı Gültekin Soydan “Oh Oh Demeyeceğiz” başlıklı bir açıklama yayınladı.

Peş peşe yapılan zamlar hakkında açıklama yapan SP Artvin İl Başkanı Gültekin Soydan, benzin ve mazota yapılan zamların yeni zamların habercisi olduğunu belirterek “eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı gibi “ohhhh ohhhh” demeyeceğiz! Yani onların içine düştüğü şaşkınlığa gülmeyeceğiz! Zira yapılan zamlar sadece yandaşları değil, herkesi köşeye sıkıştırmış durumda! Yakın çevremizden biliyoruz, son seçimlerde AKP’ye oy veren pek çok dostumuz şimdi pişmanları oynuyor. Nasıl bir açmazın içine düştüklerini yakından biliyoruz. Onlara demek istediğimiz tek şey “neye layıksak öyle idare olunacağımız” gerçeğini hatırlatmaktan başka bir şey değil” şeklinde konuştu.

Soydan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Peş peşe yapılan zamlar en sıkı yandaşları bile çileden çıkarır ve isyan ettirir bir hal almış bulunuyor. Artık gözler yeni güne zamla açılıyor ve yatarken de yeni bir zam haberi ile gözler yumuluyor! Üstelik yapılan her zam, beraberinde yeni zamlar getiriyor! Süte zam yapılınca insanlar biliyorlar ki; peynir fiyatları da, yoğurt fiyatları da, tereyağı fiyatları da çok geçmeden zamlanacak.

Benzin ve mazota yapılan zamlar da elbette birçok yeni zammın habercisi niteliğinde! Ulaşım ve taşıma ücretleri de zamlanacak ve bu zamlar da beraberlerinde yepyeni zamları getirecektir! Yani zamlar sağanak halinde devam edecek demektir! Yandaşlar arasında bir de zamların “sala okunduktan sonra” yapılmasına kafasını takanlar var! 15 Temmuz nedeniyle camilerde “sala okunmasından sonra” zamların açıklanmasını operasyon olarak görüp sorumluların görevden alınmasını talep edenler var!

Yandaş kafa böyle çalışıyor işte! Doğrudan zamma karşı tavır koyma yerine zammın sala okunduktan sonra yapılmasına tavır koyuyor ve bunun bir operasyon olduğunu savunuyor! Enerji sektöründe benzin ve mazota yapılan zamlar doğal gaz zammı ile devam ediyor. Bu zamlar kallavi zam, okkalı zam gibi tanımlamalar ile sokaktaki vatandaşa duyuruluyor. Zammı duyan yandaşlar bile “bu ne kardeşim” diye tepkilerini ortaya koyuyor.

Yandaşların bu şaşkınlığı karşısında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı gibi “ohhhh ohhhh” demeyeceğiz! Yani onların içine düştüğü şaşkınlığa gülmeyeceğiz! Zira yapılan zamlar sadece yandaşları değil, herkesi köşeye sıkıştırmış durumda! Yakın çevremizden biliyoruz, son seçimlerde AKP’ye oy veren pek çok dostumuz şimdi pişmanları oynuyor. Nasıl bir açmazın içine düştüklerini yakından biliyoruz. Onlara demek istediğimiz tek şey “neye layıksak öyle idare olunacağımız” gerçeğini hatırlatmaktan başka bir şey değil! Çünkü bu zamların hiçbiri sürpriz değil! Seçim öncesinde böyle olacağını defalarca anlattık ama kimse oralı olmadı, anlattıklarımıza kulak vermedi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde yaptığı bir konuşmada, “Herkesi hak ettiği muameleye tabi tutacağız” demişti ama dinleyenler galiba ne denildiğinin pek farkına varamadılar” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert