Sonbahar’da Fotoğraf ve Doğa Severlerin İlgi Odağı Borçka Karagöl

tarafından
80
Sonbahar’da Fotoğraf ve Doğa Severlerin İlgi Odağı Borçka Karagöl
Bu haber 87 kez okundu.

Çevresindeki vadiler ve ormanlarla kaplı eşsiz doğasıyla fotoğraf ve doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Artvin’in Borçka ilçesindeki Karagöl, yazın yeşilin, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının onlarca tonuna bürünen ağaçların göle yansımasıyla ziyaretçilerine adeta kartpostallık görüntüler sunuyor. ( Hakan Burak Altunöz – Anadolu Ajansı )

Son yılların güzide mekanı Sonbahar’da Fotoğraf ve Doğa Severlerin İlgi Odağı haline gelen Borçka Karagöle ziyaretçi akınına uğruyor.

S.S. 41 Nolu Karagöl Kooperatif Yöneticisi Zeki Öz, konu ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Sonbahar aylarında Borçka’ya Doğaseverler ve fotoğrafçıların yoğunluk gösterdiğini” söyledi

Yaz ayının sona ermesi ile sonbahar aylarında yaşanacak yoğunluk için hazır olduklarını aktaran 41 Nolu Karagöl Kooperatif Yöneticiliğini yapan Zeki Öz, “Sonbahar aylarında Borçka’ya genellikle doğa yürüyüşçüleri, doğa fotoğrafçılarının talep gösterdiğini belirtti. Geçen seneki tur yoğunluğu hakkında bilgi veren Zeki Öz, gün içerisinde beş tane tur aracının geldiğini şu sözlerle dile getirdi “Her mevsimin kendine göre özel grupları var sonbahar aylarında doğacılar gelir yürüyüşçüler gelir. Haftalık turlarda üç günlük dört günlük yayla turları var. Günde eskisi gibi on beş otobüs gelmiyor beş tane falan geliyor. Mevsimine göre tura gelen arkadaşlarımız var. Onlarda doğaseverler ve fotoğrafçılar. Bu mevsimde genellikle turların biraz daha uygun olması nedeni ile bu mevsimde tura çıkıyorlar. Üniversitelerin açılması ile de öğrenci grubu furyası olur. Ekim ayından sonra biz sezonu yavaş yavaş kapatıyoruz. Kapatırız çünkü gelen grupların herhangi bir durumu yok” dedi.

Borçka’ya gelen doğaseverlerin uğradığı mekanlar; Borçka Karagöl, Karçal Dağları, Maral Şelalesi, Macahel Bölgesi ve İbrikli Kilisesi doğa fotoğrafçılarının rotası haline geldi. – Gökhan Özçelik