SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, “Bu zamlarla, bu pahalılıkla yaşanmaz”

tarafından
207
SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, “Bu zamlarla, bu pahalılıkla yaşanmaz”
Bu haber 283 kez okundu.

 

SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, “Bu zamlarla, bu pahalılıkla yaşanmaz” dedi.

“Zamlara, hayat pahalılığına artık hayır” diyen SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, basın açıklaması düzenledi

AKP düzeninin sonsuz olmadığını belirtilen basın açıklaması Şavşat Meydanı’nda gerçekleşti. Artık bu zamlarla pahalılıkla yaşanılmaz hale gelindiğini belirten SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, “Bu zamlarla, bu pahalılıkla yaşanmaz. Ülkemizin tüm emekçilerini, emekten yana tüm güçlerini, bu yeni yoksullaştırma politikalarına karşı birlikte durmaya çağırıyoruz. Bu sefaleti reddediyoruz, bu sömürü düzeninin kirli oyunlarına emekçileri asla teslim etmeyeceğiz. Emeğin hakları için çözüm soldadır. Haklarımız ve emeğimiz için mücadeleye devam edelim” dedi.

Artık Yeter sloganı ile meydana inen SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü düzenlenen basın açıklamasında “AKP düzeninin sonsuz olmadığını; isyanın, adaletin, eşitliğin, özgürlüğün mümkün olduğunu bildik ve bunu başkasından istemeden, beklentiden harekete geçtik ve şimdi tam da zamanı. Başka bir hayat mümkün” ifadeleri kullanıldı.

Basın metnini okuyan SOL Parti Artvin İl Yöneticisi Erkan Evbaşı şu ifadeleri kullandı;

“Her sabah bir zamla uyanıyoruz. Soframızdaki bir dilim ekmeğimiz, geleceğimiz bir avuç haraminin mutluluğuna armağan ediliyor. Ülkemiz bu 20 yılın sonunda başta ekonomi olmak üzere adalet sistemi ve toplumsal yapısı ile ahlaki değerleri ile büyük bir çöküş içinde. Enflasyon altında geceden sabaha eriyen maaşlar, hayat pahalılığı ve yeni vergiler ile hayat artık yaşanmaz duruma geliyor. Kendi çıkarları için ülkeyi bir iflasa sürükleyen iktidar şimdi bunun tüm yükünü emekçilere çıkarıyor. Eğitime sağlığa erişmek imkânsız hale geldi. IMF’siz bir IMF programı ile çalışanlarının, yoksulların, kemerleri ve gırtlakları sıkılıyor. Öte yandan körfez monarşilerine borçlanma girişimleri ile ülkenin geleceği ipotek altına alınıyor artık yeter.

Bu zamlarla, bu pahalılıkla yaşanmaz. Ülkemizin tüm emekçilerini, emekten yana tüm güçlerini, bu yeni yoksullaştırma politikalarına karşı birlikte durmaya çağırıyoruz. Bu sefaleti reddediyoruz, bu sömürü düzeninin kirli oyunlarına emekçileri asla teslim etmeyeceğiz. Emeğin hakları için çözüm soldadır. Haklarımız ve emeğimiz için mücadeleye devam edelim. Parlamentoya seçtiğimiz vekiller bu yoksulluk karşısında, bu pahalılığa, bu zamlara karşı bir programınız var mı? Yoksa ballı maaşlarınızı alıp yatacak mısınız? Sivil toplum örgütleri, sendikalar, esnaflar ve şoförler federasyonu, bu gidişe dur diyecek önlemler almayacak mısınız? Bakın SOL parti olarak krizin faturasını halka ödetmemek için sizleri ortak mücadeleye çağırıyoruz.

AKP döneminde özellikle emlak fiyatlarının astronomik artışı, fahiş borsa kazançları ile zenginleşenler vergilendirilmelidir. Zorunlu ihtiyaç malzemelerinde KDV ve artışları geri alınmalıdır. Öğrenci borçları iptal edilmeli, belli tutarlara kadar kredi kartı, ihtiyaç kredisi faizleri silinmeli. Gelir ve kardan alınan vergileri artırılmalı, tüm finansal ve reel varlıkların toplamı üzerinden kademeli, yıllara yayılan bir servet vergisi uygulanmalı. Yurt dışından kısa süreli sermaye girişlerine finansal işlemler vergisi konulmalıdır. Motorlu taşıtlar ek vergisi derhal kaldırılmalı, petrol fiyatları ve zamları geri çekilmelidir. Bu taleplerle ortaklaşmalıyız, örgütlenmeliyiz, tek olası dünyanın bu olmadığını binek, emeğin değersizleştirildiği, sömürünün ve adaletsizliğin kanun olduğu, korku ve baskının hüküm sürdüğü bu AKP düzeninin sonsuz olmadığını; isyanın, adaletin, eşitliğin, özgürlüğün mümkün olduğunu bildik ve bunu başkasından istemeden, beklentiden harekete geçtik ve şimdi tam da zamanı. Başka bir hayat mümkün” diyerek basın açıklamasını sona erdirdiler. – Tahsin Atasert