S.S. 38 Nolu Kooperatiften İl Müftülüğüne Tepki

tarafından
72
S.S. 38 Nolu Kooperatiften İl Müftülüğüne Tepki
Bu haber 140 kez okundu.

 

Sınırlı Sorumlu 38 Numaralı Öğrenci Kooperatifine bağlı servis şoförlerinden kendi öğrencilerini taşımak isteyen il müftülüğüne tepki gösterdiler.

Artvin’de öğrenci taşımacılığı yapan okul servisi şoförleri, İl Müftülüğünün yetiştirdiği hafız öğrencileri kendi servisleri ile taşımak istediğini ileri sürerek duruma tepki gösterdi.

Öğrenci taşımacılığını kooperatife bağlı servis şoförlerinin  yapması gerektiğini ifade eden Sınırlı Sorumlu 38 Numaralı Öğrenci Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yavuzdemir, müftülüğün öğrenci taşımasının yasal olmayacağını belirtti.

Yavuzdemir, açıklamasında şunları söyledi: “SS 38 nolu örgenci kooperatifi 2012 yılında okul taşıtı uygulamasına uyan araçlarını uygun hale getiren bu yaptığı işin sorumluluğunu iyi bilen duyarlı işinin uzmanı tesadüfen kurulmuş bir kooperatif değildir. Artvin il müftülüğüne çağrımız ve uyarımızdır  Artvin’de bilindiği üzere öğrenci taşıma belediyeye bağlı SS 38 nolu öğrenci kooperatifinin işidir. Artvin’deki resmi kurumların hepsi araba alsın valilikten izin alsın öğrenci taşısın biz kanunlar ülkesinde yaşıyoruz. Bugüne kadar hiçbir il müdürümüz araba alıp öğrenci taşımaya kalkışmamıştır kanunlara uymuştur. Sakın ola çıkıp da hafız çocuklardır açıklaması yapmasın çünkü Artvin’de yaşayan sadece 38 nolu üyeleri değil tüm şoför camiası hafızın da hocanın da doktorun da savcının da tüm insanların kıymetini iyi bilir. Yılmaz Doruk valimiz önüne bu konu gittiği zaman bunun yasal olmadığını söyleyip eski müftümüzü geri çevirmiştir en kısa zamanda yapılan bu yanlıştan yetkisiz öğrenci taşımacılığından geri dönülmelidir. Aksi takdirde gerekli yerlere suç duyurusunda bulunulacaktır” diye açıklamalarda bulundular. – Tahsin Atasert