Pilikva Fındık Değirmeni Açılışı Yapıldı

tarafından
61
Pilikva Fındık Değirmeni Açılışı Yapıldı
Bu haber 107 kez okundu.

 

Borçka’da Pilikva Fındık Değirmeni açılışı yapıldı.

Borçka ilçemizde Merkez Mahallesine bağlı Aydınlar Küme Evlerinde açılışı gerçekleştirilen Pilikva Fındık Değirmeni açılışında Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, AK Parti Milletvekili Faruk Çelik, Siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, daire amirleri, STK’lar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kendi fındık işletmesini KOSGEB destekli kadın girişimci Esra Zengin, ailesiyle birlikte ürettiği fındığı kurduğu atölyede işleyerek kendi (Pilikva) markasıyla pazarlıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu yönetimi Bölümü’nden mezun olan Zengin, uzun süre ataması yapılmayınca ürettiği fındığı ve üreticilerden satın aldığını atölyede işleyerek kendi markasıyla satıyor.

İşletme Sahibi Esra Zengin, “Fındık ezmemizin hiçbir katkı maddesi olmayıp tamamen organik ve doğal bir besin ürünüdür, işletmemize sipariş verenler ise dadını doyumsuz bir lezzet aldıklarında, tekrar ezmesi ve kavrulmuş sipariş alıyoruz. Bir süredir faaliyette olduklarını, fındık sezonunda açılış yapmak istediklerini, artık yeni sezona giriş yaptık açılışımız da sezonun içinde yapmak istedik. Bugün de açılışımızı gerçekleştirdik o açıdan da çok mutluyuz. Biz bu bölgede bu tarz faaliyetleri gösteren tek işletmeyiz bu açıdan da gururluyuz. Vatandaşımızın hem hizmetini yapmış oluyoruz hem de kendi ürünlerimizin satışını gerçekleştiriyoruz. Kısaca hizmet aşamasında vatandaşın kabuklu fındığını alıyoruz kırıyoruz, kavuruyoruz, vakum ile paket yapılıyor ezme yapıyoruz. Bunun dışında fındık ezmesi ürünlerini satıyoruz, piyasadan uygun ürünlerimizi satın almaları için uğramaları yeterli olabileceklerini” ifade etti. – Fatma Küçük Atasert