Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan, Artvin’de

tarafından
97
Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan, Artvin’de
Bu haber 176 kez okundu.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, kadroya alınan orman işçileri ile Artvin’de bir araya geldi.

Orman Bölge Müdürlüğü işçileri ile yemek organizasyonunda buluşan Settar Aslan, burada yaptığı konuşmada; Türkiye coğrafyasının yüzde 30’unun orman arazisi olduğunu, orman işçiliğinin de süreklilik gerektiren bir iş olduğunu, söyledi.

Orman işçiliği mevsimlik yapılan bir iş olmadığını, 12 ay yapılan bir iş olduğunu kaydeden Aslan, “Bundan dolayı sıkıntılarımız vardı. Tabiri caizse suyun mermere damladığı gibi damlaya damla mermeri erittik bugün arkadaşlarımızın beklediği kadroya ulaştık. Çok kolay olmadı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan orman işçiliği konusunda duyarlı. Büyük yangınlarda orman işçilerimizi bizzat kendileri arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Kadro alınmasında da, boş olan kadroların doldurulması yerine boşalan kadroların doldurulması, yani mevcut kadroların çöpe atılması anlamına gelen metin düzenlemesine cumhurbaşkanımız müdahale ederek, ‘Kelimelerle, harflerle işçilerin emeklerini yok etmeyin. Öncelikle boş olan kadroları doldurun’ talimatının ardından yasa değişikliği oldu. Cumhurbaşkanımıza duyarlılığından dolayı orman emekçileri adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Orman teşkilatında geçici mevsimlik işçi sorunu bitmiştir”

11 bin 160 işçinin kadroya alındığını ifade eden Aslan, “Kıdem itibarıyla bunun altında kalan 2-3 bin kişi de 11 ay 29 gün çalışmaya devam edecek. Böylelikle diyoruz ki orman teşkilatında geçici mevsimlik işçi sorunu bitmiştir. Artık bizim 20 bin kadromuz var. Bu kadrolardan emeklilik vefat ve işten ayrılma nedeniyle boşalan kadrolara aşağıdaki arkadaşlarımızdan alacağız. Tabiri caizse doldur boşalt yapacağız. İşçilerin hangi gün işten çıkacağı endişesi kalmadı. Kazasız belasız bir sezon geçirmeyi ve yüz akıyla da bu kurumdan emekli olmayı nasip etsin.” diye konuştu.

Yangınlarda hayatlarının kaybeden orman çalışanlarının şehit sayılması için de çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Aslan, “Biz bunun gündeme getirdik. Asker ve polis teşkilatına sordular. Şehit sayılmasında bir sakınca var mı diye. Yok dediler. Bizde gerekli dokümanları ilgili birimleri teslim ettik. Sayın bakanımızın ve sayın genel müdürümüzün gayretleri ile bu da yasalaşmış oldu. Ormanda çalışan gönüllü orman işçileri var. Allah korusun bu işçilerimizde herhangi bir orman yangınında vefat ederde oda şehit sayılacak.” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme ile ilgili de konfederasyonların hükümetle görüşmesinin devam ettiğini anlatan Aslan, ”Şu anda çerçeve protokolü ile ilgili konfederasyonlar 15 bin lira taban ücret yüzde 45 zam ve sosyal haklarda iyileştirme istedi. Hükümet taban ücreti 12 bin liraya çıkardı. Zammı da yüzde 40’a çıkardı. Anlaşmaya yavaş yavaş yaklaşılmış demektir. İnşallah bu hafta ya da önümüzdeki hafta bunun da biteceğini umut ediyorum.” şeklinde konuştu. – Tahsin Atasert