Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak

tarafından
39
Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak
Bu haber 71 kez okundu.

Eğitim İş Sendikası Artvin Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü Cuma günü bir günlük iş bırakacak. Eğitim İş Sendikası Artvin Şubesi,  “Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşamıyoruz” başlığı ile başlattıkları eylemlerine devam ediyor.

İş bırakacak olan öğretmenler 24 Kasım Cuma günü Artvin’de basın açıklaması gerçekleştirecek.  Basın açıklaması saat 12.30’da Çok Katlı Otopark Önü’nde basın açıklaması yapacak.

Eğitim İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Filiz Yılmaz, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşamıyoruz başlığı ile başlattığımız eylemlilik sürecine 24 Kasım’da İş Bırakma Eylemi ile devam edeceğiz. İktidarın göstermelik kutlamalarını kabul etmeyeceğiz, Artvin’de otopark önünde ve tüm illerde sendika olarak basın açıklaması yapacağız.

Bizler geleceğin mimarı, eğitimin asli unsuru eğitim emekçileriyiz. Birilerinin hiç dilinden düşürmediği o Yeni Türkiye’nin görmezden gelinenleri, sefalete itilenleri, itibarı ve hakları yok sayılanlarız. Ve bugün, bıçağın kemiğe dayanmakla kalmadığını artık kesmeye başladığını haykırmak, “geçinemiyoruz, barınamıyoruz, yaşayamıyoruz” demek için buradayız.

İktidarın öncelikleri ile ülkenin ve yurttaşların ihtiyaçları arasındaki makas her geçen gün açılmakta, göz göre göre ekonomik buhrana sürüklenen ülkemiz, emekçiler için bir hayatta kalma yarışmasının platformuna dönüştürülmektedir.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, okullarımızda öğrencilerimizle olmak, tebrikleri almak yerine üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağız. öğretmenliği ayaklar altına almaya çalışan yöneticilerin riyakarca tebriklerini reddedeceğiz.

Eğitimi gerici ve piyasacı hale getiren, eğitim emekçisinin haklarına ve itibarına sistematik biçimde saldırılarda bulunan, yılın 364 günü eğitim emekçisini görmezden gelen yöneticilerin yılın bir günü sıralayacağı sahte övgülere karnımız tok. Hatta kuşa çevrilen alım gücümüz nedeniyle karnımızın tok olduğu tek alan da bu.

Bizim sahte övgülere değil hak ettiğimiz değeri görmeye, geçinebilmeye, barınabilmeye, nefes almaya ihtiyacımız var. 24 Kasım’da, yani bizim günümüzde, yurdun dört bir yanında bunu haykıracağız.

Haklarımız için, taleplerimizi sağır kulaklara işittirmek için, tıpkı öğrencilerimize öğrettiğimiz gibi haksızlık karşısında sessiz kalmayacağımızı vurgulamak için iş bırakacağız. Unutulmasın, eğitim sadece bir faaliyet değil her ülke için geleceğe uzanan en sağlam köprüdür. Eğitim emekçisi sadece bir meslek uzmanı değil, geleceğin mimarıdır. Eğitim emekçisinin nefes alamadığı bir düzende sağlıklı bir eğitim sistemi olamaz. Daha yeni kurulmuşken bile eğitimi, vatan müdafaasıyla aynı değerde gören Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet, ikinci yüzyılına eğitimi ve eğitimciyi bu kadar geri plana atmış şekilde giremez. Gelin, birlikte değiştirelim” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert