Murgul Kaymakamı Tekçe, “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı Yayımladı

tarafından
152
Murgul Kaymakamı Tekçe, “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı Yayımladı
Bu haber 239 kez okundu.

 

Murgul Kaymakamı Yunus Tekçe, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Tekçe, yayımladığı mesajda,

19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilişinin yıldönümü dolayısıyla Murgul Kaymakamı Yunus Tekçe, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü için üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizin onur gününü hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

Üzerinde yaşadığımız toprakları aziz milletimize vatan yapmak uğruna canlarını ortaya koyarak bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan Türk Kahramanlığının sönmez meşaleleri olan gazilerimiz; fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” diye ifade etti. – Tahsin Atasert