Minik Sporcular Borçka’da Güreş Antrenman ve Eğitimlerine Devam Ediyor

tarafından
41
Minik Sporcular Borçka’da Güreş Antrenman ve Eğitimlerine Devam Ediyor
Bu haber 71 kez okundu.

 

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Güreş Kulübü sporcuları eğitimlerine devam ediyor

6-12 yaş aralığındaki sporculara haftanın belirli günlerinde eğitim verilerek güreş alt yapısı oluşturuluyor.

6 ve 10 yaş arasındaki öğrencilere ilk önce jimnastik eğitimi verilerek daha sonra 17.00 ve 19.00 saatleri arasında güreş için hazırlıklar gerçekleşiyor.

Borçka ilçesi Merkez Mahallesi Mavi Çarşı İş Merkezinde Güreş Kulübünde Antrenörlük yapan Murat Bayram, güreş bir ata spor olduğunu vurguladı. Öğrencilerin sakatlık riskini azaltmak için ilk önce jimnastik eğitimi verdiğini söyleyen Güreş Antrenörü Bayram “İlk başta jimnastikten başlıyoruz. Sakatlık oranını düşürmek için alt yapısını veriyoruz. Kas kütlesini sağlamlaştırıyoruz. Sadece antrenman değil öğrencinin her şeyi ile ilgileniyoruz. Güreş kültürü çok farklı, her çocuk yapamaz. O yüzden biz sağlam adımlar ile çocuklarımızı hazırlıyoruz. Amacımız ülkeye güzel sporcular yetiştirmek” dedi.

Antrenör Murat Bayram, “ailelerin çocukları spor alanlarına teşvik etmeleri için girişimde bulunmaları gerektiğini, çocukların boş vakitlerini kaliteli bir şekilde spor yaparak geçirmeleri gerektiğini aktardı. Bayram, son olarak Avrupa’da Türk Bayrağını dalgalandırmak için sporcular yetiştirdiklerini” beyan etti. – Zeynep Küçük