Milletvekili Bayraktutan, AK Partiye oy veren emeklilere “MUTLU MUSUNUZ” diye sordu

tarafından
140
Milletvekili Bayraktutan, AK Partiye oy veren emeklilere “MUTLU MUSUNUZ” diye sordu
Bu haber 273 kez okundu.

 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, AK Partiye oy veren emeklilere “mutlu musunuz” diye sordu.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 2024 yerel seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak ekonomik buhran içerisinde seçime gidildiğini söyledi.

Partisinin ilçe kongresinde konuşan Bayraktutan, milletvekilliği döneminde Artvin’i odak noktası yaptıklarını belirterek, “Bana soruyorlar “ne yapıyorsun” iktidar olamayınca bunları yapıyorum başka ne yapayım. 2024 seçimlerinde büyük bir ekonomik buhranla geçiyoruz, belli bir merhaleyi aştılar ama büyük bir ekonomik buhranla gidiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçim vaatleri arasında emeklilere tanıyacağı ayrıcalıkları olduğunu hatırlatan Bayraktutan, “Genel Başkanımız neyi kötü yaptı? 2 maaş ikramiye vereceğiz dedi, 15 bin lira ikramiye vereceğim dedi, bunlara oy verirseniz petrol şu kadar olacak dedi, hepsi olmadı mı? Bugün mazotun litresi 40lira, arabamın deposunu 3 bin liraya dolduruyorum. Oy veren emekliler için diyorum “mutlu musunuz?” siz mutluysanız biz de mutluyuz. 7 bin 500 lira maaş alıp da mazotun 40 lira olduğu bir ülkede refah payından aldığını iddia eden emekli mutluysa bu salonda olan bütün kardeşlerim mutludur. O yüzden onları zor günler bekliyor. Doları 30 lira bandında tutuyorlar, ama yerel seçimlerden sonra bu da patlayacak.” diye konuştu.

CHP’de genel başkan değişimi tartışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bayraktutan, şunları söyledi: “Genel Başkan değişimini ifade ettiler partilerde genel başkan değişebilir yeri ve zamanı geldiği zaman. Bunların konuşulacağı yer partidir, yetkili organdır.  Kimse oraya çivi çakmış değil. Genel Başkan bana göre olağanüstü şeyler yaptı. 6 liderle birlikte bu düzenin değişmesi için yüzde 48-yüzde 52 inanılmaz başarı elde etti. 2023 Türkiye’sinde parti devletinin seçimle değişmesi için inanılmaz iddia koydular ama kıl payı seçimi kaybettik. Bunun nedenleri var, bunu partinin araştırması gerekiyor nerede hata yaptık diye. Bundan ders çıkarıp önümüzdeki sürece umutla bakmamız gerekiyor” diye beyan etti. – Gökhan Özçelik