Memur Sen ve İHH Artvin Şube Başkanları, İsrail’in Saldırılarını Lanetlediler

tarafından
106
Memur Sen ve İHH Artvin Şube Başkanları, İsrail’in Saldırılarını Lanetlediler
Bu haber 205 kez okundu.

Memur Sen Artvin Şube Başkanı İbrahim İnce ve İHH Artvin Şube Başkanı Latif Yılmaztürk konuşma yaparak İsrail’deki saldırıları lanetlediler.

İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısına Artvin’de Halitpaşa Meydanında toplanan vatandaşlar, tepki gösterdi.

​​​​​​İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Memur Sen Artvin Şube başkanlığınca organize edilen protesto gösterisine Türkiye ve Filistin bayraklarıyla katılan vatandaşlar, İsrail aleyhinde slogan atarak tekbir getirdi.

Memur Sen Artvin Şube Başkanı İbrahim İnce yaptığı konuşmada saldırının savaş suçu olduğunu ifade ederek, “Her şeyin bir ahlakı var savaşın da bir ahlakı var ama siyonist İsrail’in ahlakı yok. Bu gece masum insanların bulunduğu bir hastaneyi vurması neticesinde bine yakın kardeşimiz orada şehit olmuştur. Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin buyuruyor. Bugün Gazze’de binlerce insan, masum yavru, kadın, çocuk, yaşlı hastanede olan hasta insanlar şehit edilmiş cennete uçmuşlardır.

Ancak bu duruma seyirci kalan dünya şunu unutmamalıdır ki bu zulüm bu dünyayı yakar, ABD’yi de yıkar, İsrail’i de yıkar. Evlerde çocuklarımızı sevmeye utanıyoruz. Bu zulüm karşısında evlerimizde duramadığımız için sokaklardayız. Merhum Erbakan hocamız yıllardır ırkçı emperyalizmi, siyonizmi ve bunların hedeflerini anlattı. Onların oyununu bozmak için çaba sarf etti, gayret ortaya koydu. İsrail ancak güçten anlar dedi. Uluslararası hukuk, insan hakları ve bütün insani değerler ayaklar altına alınmıştır.

Ancak dünyayı ırkçı emperyalizm yönettiği vaat edilmiş topraklar inancıyla hareketle büyük İsrail’i kurmak için bölgede büyük bir savaş başlatmayı hedeflemektedirler. İsrail bombalıyor, karşısında masum insanlar, gariban insanlar bir tarafta taşlar, bir tarafta füzeler, toplar, tüfekler. ABD Amerika’dan gemi gönderiyor, yetmiyor ikinci gemiyi gönderiyor. Niçin gönderiyor, hedefte ne var? Irak yok edildi, Suriye yok edildi, hedefte Türkiye var ama güçleri yetmeyecek. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu zulme de Türk milletinin öncülüğünde dur diyeceğiz, zalime hesabını soracağız. Kırkat ağaçlarının arkamda Yahudi var diyeceği günler yakındır.” dedi.

İHH İl Başkanı Latif Yılmaztürk ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün İsrail’in yapmış olduğu bu zulmü sadece burada protesto etmeyeceğiz. Bugün uyuyan, tepki göstermeyen Müslüman kardeşlerimizi uyandırmak için de burada olduğumuzu belirtiyoruz. Ey Müslümanlar uyanın artık. İsrail biz uyudukça zalimliklerine devam edecek uyanın. Onlar para kaybetmekten korkar. Onların mallarını tüketmeyin, boykotta bulunun. Onların çaylarını, kahvelerini içmeyin. Biz Müslümanlar artık kendimize gelmeliyiz. Biz artık uyanmalıyız, neden korkuyoruz ben anlamış değilim. Sadece sosyal medyadan bir şeyler yazarak bu işler olmaz. Biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz bugün İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali buradayız. Evet, belki elimizden çok bir şey gelmiyor ama zaferden sorumlu değiliz seferden sorumluyuz. Bugün buraya gelerek seferde olduğumuzu herkes gösteriyor. Tüm Türkiye ayakta bütün bu yapılanları protesto ediyor. Ancak lütfen uyanalım. Bütün Müslümanlar uyandıkça bu zalimliklerin hepsi sona erecek. Biz cesaretli oldukça onlar geri çekilecek. Bizim bunların farkını artık varmamız lazım. Neden korkuyoruz? Allah bize zaferi vaat etmiştir biz bu zafere inanmıyor muyuz? Biz nasıl Müslümanlarız Allah’ın verdiği zafere inanmıyoruz. Hayır inanıyoruz, inanıyoruz ki buradayız. Allah’ın Kuran’ı Kerim’de yazdığı şeyler gerçekleşecek, Allah nurunu tamamlayacak” diye açıklamalarda bulunuldu.

Açıklamaların ardından Kur’an-i Kerim okunarak dua edildi. – Tahsin Atasert