Macahel’de 150 arıcıya apiterapi eğitimi

tarafından
183
Macahel’de 150 arıcıya apiterapi eğitimi
Bu haber 365 kez okundu.

Borçka Camili-Macahel bölgesinde bulunan 150 arıcıya apiterapi eğitimi verildi.

Artvin İlimiz genelinde bal üretiminde birinci sırada yer alan Borçka Camili-Macahel bölgesinde Artvin Valiliğimiz ve Artvin İl Özel İdaresi işbirliğince 150 arıcıya apiterapi eğitim paneli düzenlendi.

Düzenlenen panelde Camili-Macahel bölgesindeki arıcılara apiterapi eğitimi, kooperatifçilik, pazarlama, arıcılık ekipmanları, organik arıcılık ve coğrafi işaretler eğitimi verildi.

Dünya bal üretiminde 2. Sırada yer alan ülkemiz için Artvin; doğu Karadeniz bal potansiyeli ve kalitesi en yüksek yörelerden biri. Ülkemizdeki en verimli 5 ana arı ırkından biri olan Kafkas arısı ilimizde özellikle de Macahel yöresinde bulunmakta. Macahel bölgesinde arıcılık faaliyetleri ivedi bir şekilde devam ederken bölge şimdi de sağlık turizmi bakımından apiterapi de ülkenin önde gelenleri arasında olma yolunda ilerliyor.

Bu süreçte 150 arıcımıza arıcılık eğitimi, apiterapi eğitimi, kooperatifçilik ve pazarlama, arıcılık ekipman, organik arıcılık, coğrafi işaret gibi eğitimler verildi. Bu eğitim sonuncunda elde edilecek ürünlerin paketlenmesi ve satışı ile ilgili çalışmalar devam etmekte. Ayrıca bölgenin ihtiyacına yönelik üretimde paketleme tesisi projesi başlatılmış olup en yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanmakta. – Zeynep Küçük