Macahel Bölgesinde Sera Davası Çiftçileri Üzdü

tarafından
218
Macahel Bölgesinde Sera Davası Çiftçileri Üzdü
Bu haber 433 kez okundu.

Borçka Camili(Macahel) Bölgesinde bulunan çiftçileri sera davası üzdü.

Türkiye’nin önemli sebze üretim merkezleri arasında yer alan Borçka ilçesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle seraları zarar gören çiftçi, aldıkları hibe desteğiyle, çöken seralarını ayağa kaldırarak sezonun ilk fidelerini dikmeye başlayacak.

Artvin Borçka İlçesine bağlı Camili(Macahel) bölgesinde kış mevsiminde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası Düzenli Köyü başta olmak üzere birçok köyde bulunan seraların üst bölümü, biriken kar yüzünden çökmüş, seraların içinde bulunan ürünler de zarar gördü.

Mevsim sonrası zarar gören seralar hakkında ilgili mercilere yazılı ve sözlü olarak müracaatlarda bulunan Düzenli Köyü Muhtarı Hasan Aydın ve diğer çiftçiler “seralarımızın büyük bölümü yerde, onarım yada bakımı için seramızı kuran firma ve Orman İşletmesi ile iletişime geçtik. Hasar tespit tutanağını istedik ancak, bize gelen olmadı, konu ile alakalı serayı kuran şahıslara dava açıldığı yönde bilgiler aldık, bizim kendi imkanlarımızla seranın yapımı ile alakalı bazı bilgiler aldık. Seramız kuran taşören firma, standartlara uyumlu yapmadığı anlaşılmış ancak, bir gelişme kaydedemedik, bizde kendi imkanlarımızla onarmaya başladık. Devletimiz bize imkan tanıdı ama bu yıkım hem devletimize hem de  bize zarar verdi ifadeleri ile çöken seralara davasının biran önce çözülmesini istediler.” – Fatma Küçük Atasert