“Kültürel Diplomasi Bağlamında Turizm Gazeteciliği” projesinde imzalar atıldı

tarafından
255
“Kültürel Diplomasi Bağlamında Turizm Gazeteciliği” projesinde imzalar atıldı
Bu haber 496 kez okundu.

 

Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize illerinde, kamu kurumlarının basın ve halkla ilişkiler birimlerinde çalışanlara turizm gazeteciliği eğitimi verilecek.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın yayınladığı “2023 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında Basın İlan Kurumu tarafından hazırlanan “Kültürel Diplomasi Bağlamında Turizm Gazeteciliği” projesinin imzaları atıldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Akif Eraslan ile Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Ali Nuhoğlu’nun imzaladığı projede, turizm gazeteciliği alanında önemli bir potansiyele sahip olan Doğu Karadeniz bölgesinin tanınırlığının ve görünürlüğünün artırılması hedefleniyor.

Kamuda basın ve halkla ilişkiler birimlerinde çalışanlara eğitim

Proje kapsamında, Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın faaliyet gösterdiği TR90 Bölgesinde yer alan Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize illerinde kamu kurum ve kuruluşlarının basın ve halkla ilişkiler birimlerinde çalışan 25 personele turizm gazeteciliği eğitimi verilecek.

Bölgenin tanıtımına ve ekonomisine katkı verilecek

Alanında uzman eğitmenlerin katılımıyla düzenlenecek eğitimlerle, katılımcılarda “turizm gazeteciliği” konusunda farkındalık oluşturulması ve sahip olduğu ekonomik, kültürel değerler ve köklü mirasıyla ülkemizin turizm potansiyeli açısından önemli illerini kapsayan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımının yapılarak bölgenin ekonomik gelişimine katkı sunulması hedefleniyor. – BİK