Kazım Koyuncu’nun 18. Ölüm Yıldönümü Anıldı

tarafından
218
Kazım Koyuncu’nun 18. Ölüm Yıldönümü Anıldı
Bu haber 342 kez okundu.

 

Kazım Koyuncu’nun 18. Ölüm yıldönümü mezarı başında anıldı.

Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının 18. yılında Fındıklı ve Borçka Belediyesi Kadın Korosu’nun güçlü sesleri mezarı başındaki anma programında “Tsira”, “Didou Nana” ve “Gidiyorum” şarkılarını seslendirerek, Kazım’ın isyan dolu ruhunu ve bir o kadar da kucaklayıcı müzik anlayışını gür bir şekilde haykırdılar.

Birlikte çaldıkları her nota, birlikte söyledikleri her söz; Kazım Koyuncu’nun ayak izlerinde yürümek ve O’nun mirasını yaşatmak adına çıkılan bu yolculuğun ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İsyan ve sevgiyi bir arada barındıran bu müzik, bir kez daha ne kadar güçlü bir iletişim aracı olduğunu kanıtladı.

Bu anlamlı etkinlikle birlikte, Kazım Koyuncu’nun sözlerinin, müziğinin ve isyanının unutulmayacağını, topraklarımızın, kültürümüzün ve değerlerimizin korunacağını bir kez daha anladık. Fındıklı ve Borçka Belediyesi Kadın Korosu’nun bize sunduğu bu birlikteliği ve gücü, Kazım Koyuncu’nun müziğiyle daha da anlamlı kılabiliriz.

Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının acısını hala yüreğimizde hissetsek de, onun ruhu ve müziği bizimle yaşamaya devam ediyor. Fındıklı ve Borçka Belediyesi Kadın Korosu’nun bir araya gelip Kazım Koyuncu’yu anması, onun müziğinin sadece onunla sınırlı olmadığını, toplumumuzda ve kalplerimizde yaşamaya devam ettiğini gösteriyor.

Bir kez daha anladık ki; Kazım’ın şarkıları, mücadelesi, bizlerle birlikte olduğu sürece, hiçbir güç bizi yıldıramaz, hiçbir karanlık aydınlığımızı karartamaz. Bu toprakların şarkıları, bu toprakların hikayeleri, hepimizin hikayesi. Bugün ve her gün, Kazım Koyuncu’nun müziğinin bize verdiği ilham ve güçle birlikte olmaya, birlikte yürümeye devam edeceğiz. – Fatma Küçük Atasert