İtfaiyeci Fatih Ataman, “İtfaiyecilik operasyonlarda yaşam ile ölüm arasındaki ince çizginin ortasıdır”

tarafından
61
İtfaiyeci Fatih Ataman, “İtfaiyecilik operasyonlarda yaşam ile ölüm arasındaki ince çizginin ortasıdır”
Bu haber 109 kez okundu.

 

Borçka Belediyesinde İtfaiyecilik mesleği ile uğraşan Fatih Ataman, “İtfaiyecilik operasyonlarda yaşam ile ölüm arasındaki ince çizginin ortasıdır” dedi.

2021 yılından itibaren itfaiyecilik mesleği ile uğraşan Fatih Ataman meslek hakkında bilgi verdi.

İtfaiyeciler, yangın, trafik kazaları, doğal afetler gibi olaylara müdahale ederek vatandaşın imdadına yetişiyor.

Borçka Belediyesinde İtfaiyecilik mesleği ile uğraşan Fatih Ataman, 24 saat nöbet sistemi ile çalıştıklarını söyledi.

İtfaiyecilik yangınların yanında deprem, sel gibi doğal afetlerde, patlama, çökme ve olağan üstü durumlarda arama kurtarma noktasında önemli rol almaktadır.

Operasyonlarda yaşam ile ölüm arasındaki ince çizginin ortasında yürüdüklerini söyleyen İtfaiyeci Ataman, Kahramanmaraş ve Hatay’da arama kurtarma görevi yaptığını belirtti. Daha önce çeşitli arama kurtarma operasyonlarında görev yapan Ataman mesleği hakkında şu sözleri dile getirdi “Alınan ihbarın büyüklüğüne göre itfaiye ekiplerimizin tamamı ile mesai kavramı gözetmeksizin vakaya canla başla müdahale ediyoruz. İtfaiyecilik elbette zor bir meslek gittiğimiz her operasyonda yaşamla ölüm arasındaki ince çizginin tam ortasından yürümek zorundayız. Ancak maneviyatı tüm bu yaşananlardan çok daha güçlüdür. Kurtarılan her canlının hayatına dokunmanın bir karşılığı asla olamaz” dedi. – Gökhan Özçelik