İnat, Kararlılık, Disiplin ve Heves 3 Şampiyonluk Kazandırdı

tarafından
163
İnat, Kararlılık, Disiplin ve Heves 3 Şampiyonluk Kazandırdı
Bu haber 315 kez okundu.

?????????????????????????????????????????????????????????

İnat, Kararlılık, Disiplin ve Heves 3 Şampiyonluğun hikayesi.

2022 Yılında, Borçka Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Yıl Sonu Sergisinde Muaythai Gösterisini izleyen İnat, Kararlılık, Disiplin ve Hevesli 3 minik sporcudan 3 şampiyonluk kazandırdı.

3 minik sporcunun 3 şampiyonluk hikayesi;

Borçka Halk Eğitimi Merkezi, 6 Mayıs 2023 de Rize’de yapılan dostluk turnuvasında 1i büyükler kategorisinde Zehra Dalkıran la altın madalya olmak üzere  3 altın 1 gümüş madalya kazandı.

Minikler kategorisinde ise; 2 altın 1 gümüş madalya alan kursiyerlerimizin başarı öyküsü.

Yıl sonu sergimizde Muaythai gösterisini seyircilerin arasından izleyen minik öğrencilerden, Ecrin Altıparmak , Ceren Albayrak ve Merve Su Öner izledikleri gösteriden çok etkilendi. Gösteride yer alan Işılsu Magunacı ve Beyzanur Hatinoğlu nu kendilerine örnek alan minik öğrencilerimiz bu kurs yerini bulup ablaları gibi sporcu olmak istediler. Bu sporun adını ve çalışma yerini araştırmaya başladılar. Olayın bundan sonrası bir film öyküsü gibi.

Merve Su, Ecrin ve Ceren  öykülerini şöyle anlatıyor; ” Bu sporun adını sorduğumuzdasorduğumuzda bize başka bir branşın adını söylediler. Kendi çabalarımız ile farklı branşlar la tanıştık ve kayıt olduk. Fakat gösteride gördüğümüz büyük ablalar orada yoktu hocaları farklıydı. 1 ay boyunca eğitim aldık hala o ablaları bulamamıştık. Bu nedenle farklı bir branşın daha var olduğu öğrendik ve bu kez oraya gittik, 1 ay da burda eğitim aldık yine aradığımız yerde değildik, hala aradığımız hayran olduğumuz  ışılsu Magunacı ve Beyzanur Hatinoğlu ablamızı bulamamıştık.

Birgün tesadüfen Mavi Çarşı Antrenman salonunda güvenlik görevlisi ne burada yapılan başka bir uzak doğu sporu varmı diye sormaya gittik. Tesadüfen tam yan salonda Muaythai kursu verilmekteydi. Kapıda Kurs Hocası Atakan hocayı ve hemen arkasında Işılsu Magunacı ve Beyzanur Hatinoğlu yu görünce çığlık attık ve hocamıza koştuk . Hatta birde sarıldık, hocamız şaşırdı. Ne oldu diye sorunca  sizi çok aradık çalışmak eğitim almak istiyoruz dedik. Gözlerimizde Işılsu ve Beyza abla da idi. Atakan hoca başka bir kursa hiç katildiniz mi diye sorunca katıldığımızı söyledik. Bu yüzden kursuna katılamayacağımızı söyledi ve bizi geri yolladı. Çok üzüldük. Bizde hocamız bugün gelmedi dışarda da yağmur var nereye gidelim diye bir bahane bulduk. Bu kez Atakan hoca yağmur geçene kadar ısıtıcının yanında oturun yağmur geçince gidin dedi. İkinci gün yine geldik ama Atakan hoca derse almadı ve Güvenlik abla bizi uzaklaştırdı. 1 ay boyunca bunu tekrarladık. Atakan hocayı bıktırdık ve Atakan hoca “şu anki hocanız izin vermeden sizi alamam” deyince koşup hocamızdan izin aldık. Ama Atakan hoca daha önceki bahanemizden dolayı bize inanmayıp yine dersine almadı. Güvenlik abla konuyu inceledi doğru söylediğimizi Atakan hoca ya söyleyince o gün bizi derse aldı ve Muaythai’ye başladık” dediler.

Sonrasını Atakan hoca şöyle anlatıyor: Buldukları bahane ve gözlerindeki parıltı etkileyici idi, çok inatçı ve kararlı idiler. Antrenman programını disiplinli ve hevesli şekilde çok neşeli uyguluyorlardı. önümüzdeki dostluk turnuvası için kadroya girmek adına yaşlarının üzerinde gayret gösterdiler. Tüm antrenmanlarını da Işılsu ve Beyza ile çalışıyorlardı. Onların bu hayranlığı Işılsu ve Beyza’ya da ayrı bir güven vermişti. Sonunda yarışma tarihi gelince 6 Mayıs 2023’de 10 ve 11 yaşlarında  minikler kategorisinde  Merve Su ,Ecrin ve Ceren maça çıkma hakkını elde etti.  Yarışma sonunda Ecrin Altıparmak 1. Olarak altın madalya, Ceren 1. Olarak altın madalya, Mervesu 2. olarak gümüş madalya alarak Artvin’e döndüler. (Haber Kaynağı: BORÇKA HEM) – Zeynep Küçük