İl Millî Eğitim Müdürü Acar, “9517 öğrencimizin ücretsiz yemek uygulamasından faydalanıyor”

tarafından
233
İl Millî Eğitim Müdürü Acar, “9517 öğrencimizin ücretsiz yemek uygulamasından faydalanıyor”
Bu haber 462 kez okundu.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Acar, “Millî Eğitim Bakanlığımızın Türkiye geneli 5 milyon, Artvin ilimiz genelinde ise 9517 öğrencimizin ücretsiz yemek uygulamasından faydalanıyor” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar 27.02.2023 Pazartesi günü 7 Mart İlkokulu anasınıfını ziyaret etti. Millî Eğitim Bakanlığımızın Türkiye geneli 5 milyon öğrenciyi kapsayan ücretsiz yemek uygulamasından faydalanan okuldaki anasınıfı öğrencileri ile kahvaltı öğününde bir araya gelen Acar, minik öğrencilerimizle bir süre sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl 5 milyon öğrenciyi kapsayan ücretsiz yemek uygulamasının önemli bir sosyal proje olduğunu basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulunan Acar, “Artvin’de 3 bin 35 okul öncesi, 6 bin 482 taşımalı öğrenci olmak üzere toplam 9 bin 517 öğrencinin ücretsiz yemek uygulamasından faydalandığını” ifade etti.

Sayısal verilere göre bu öğretim yılında ücretsiz yemek hizmeti sunduğumuz öğrenci sayısının toplam öğrencimizin yaklaşık yüzde 40’ı oranında olduğunu belirten Acar, bu önemli projede emeği geçen tüm devlet yetkililerine teşekkürlerini sundu.

Ziyaretin devamında öğretmenlerle toplantı gerçekleştiren Acar, 20 Şubat’ta okulların açılması ile başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının hayırlı olması dileklerinde bulunarak yapılacak çalışmalar, Bakanlığın gündeminde yer alan konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarette Okul Müdiresi Meryem Atıcı’ya da yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulanan İl Müdürümüze, Şube Müdürü Özcan Köse eşlik etti. – Bülent Atasert