Hopa’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

tarafından
256
Hopa’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Hakkında Bilgilendirme Yapıldı
Bu haber 380 kez okundu.

 

1 Mayıs Tertip Komitesi, İşçi Bayramında Hopa’da yapılacak olan yürüyüş hakkında duyuru yaptı.

İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından Hopa’da yapılacak olan yürüyüş hakkında açıklama yapıldı. Buna göre, 1 Mayıs pazartesi günü saat 14.00’de Hopa’da eski hastane önünde buluşacak ve şehir meydanına kadar işçiler yürüyüş düzenleyecek.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İşçilerin, kamu emekçilerinin, gençlerin, kadınların, emeklilerin, çocuklarımızın geleceği için tarihsel bir dönemde 2023 1 Mayıs’ın da herkesi alanlara çağırıyoruz.

Bugün işçi sınıfının, emekçilerin sesine, sözüne, gücüne hem dünyada hem de ülkemizde her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Bugün dünyanın dört bir yanında hakları için, adalet için, demokrasi için, barış için mücadele eden işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların sesleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak.

İşçiden alıp patronlara verdiler, fakirden çalıp zenginin kasasını doldurdular, rant için kentleri ve doğayı betona boğdular, asırlık yardım kuruluşlarını bile depremde çadır satar hale getirdiler, doğal afetleri felakete çevirdiler. Kısacası memleketi bir şirket gibi yönettiler!

Salgında, depremde, ekonomik krizde en ağır bedelleri biz ödedik ama onların serveti büyüdükçe büyüdü.

İşçilere, kamu emekçilerine, emeklilere, doğaya, kadınlara, gençlere, çocuklara, bugünümüze ve geleceğimize büyük zararlar veren; bu ülkeye, bu halka zararlı başkanlık rejimine son vermek için yan yana, omuz omuzayız.

Ve nasıl bir dünya, nasıl bir memleket, nasıl bir gelecek istediğimizi; umutlarımızı, taleplerimizi, haklarımızı 1 Mayıs meydanlarında buluşturacağız.

1 Mayıs Dayanışmadır.

1 Mayıs Mücadele’dir.

Bu ülkenin gerçek sahipleri olarak geleceğimize sahip çıkacağız.” Diye beyan ettiler. – Tahsin Atasert