Hopa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Dalkılıç, “Hopa’da TÜVTÜRK Sorunu Vardır”

tarafından
46
Hopa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Dalkılıç, “Hopa’da TÜVTÜRK Sorunu Vardır”
Bu haber 69 kez okundu.

 

Hopa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turgut Dalkılıç, “Hopa’da TÜVTÜRK Sorunu Vardır”

Hopa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turgut Dalkılıç, tır parkı sorunu ve şoför esnaflarının talepleri noktasında açıklamalarda bulundu

Sarp Sınır Kapısından geçiş yapmak için günlerce bekleyen tır araçlarının Kemalpaşa ve Hopa alanlarında araç park etme sorunları yaşadığını bu nedenle tır parkı alanın Hopa’da “olmazsa olmazı” diyen Şoförler Odası Başkanı Turgut Dalkılıç, tır parkı için çalışmaların yapıldığını aktardı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu’nun tır parkı alanı ile ilgili çalışmalar yaptığını, STK’ların da çalışmaları desteklediğini söyleyen Dalkılıç, “Hopa’da tır park sorunu vardır biz bunu yetkililere bildiriyoruz, ilçede sivil toplumlar ile toplantı yapıyoruz görüşmeler devam ediyor. Bakanımızda, milletvekillerimize de bu bildirildi. Bir çalışma vardır olmazsa olmazdır Hopa’da tır parkı. Liman var sarp sınır kapısı var bir tır parkı olmalıdır. Bir yer gösterildi, belirlendi inşallah orada oluruz. Yabancılar geliyor buraya onlarında rahat etmesi için ve ilçedeki halkında rahat etmesi lazım. Şoförümüzde haklıdır, halkta haklıdır. Bununla ilgili kalıcı bir çözüm istiyoruz. Olmazsa olmaz Hopa’da tır parkı şarttır. Bunun ile ilgili Osman Demircioğlu’nun bir çalışması vardır. Bizde STK olarak destekliyoruz. Kapının da rahatlaması tırcıların da rahatlaması için kesinlikle lazım” dedi.

Hopa’da 24 saat içerisinde 1.500 aracın giriş çıkış yaptığını bu nedenle Hopa’da TÜVTÜRK olması gerektiğini vurgulayan Dalkılıç, “Hopa’da TÜVTÜRK sorunu vardır. Büyük araçlar TÜVTÜRK yapıyor Hopa’nın hakkıdır bu. Giriş çıkış yapan bu araç gelip Hopa’da muayenesini yapabilecek ve ülkenin bir yerinden geldiği zaman burada muayenesini giderebilmesi için TÜVTÜRK Hopa’nın hakkıdır. Buradaki sıkıntıları biz çekiyoruz. Tozunu, toprağını, kapının çilesini biz çekiyoruz. Zamanında Ardeşen ilçesine kaydırmışlar o yanlıştır hak Hopa’nındır. 4.000 bin araçlık tır parkı Hopa’ya şart oldu. Bugün bu kapı yarın liman çalışacak ve güçlenecek o yüzden şart” ifadelerine yer verdi.

Günden güne araç maliyetlerinin ve yakıt fiyatlarının artması ile şoför esnafına yetkililerin destek olması gerektiğine değinen Dalkılıç, şoför esnafının indirimli mazot kullanması gerektiğini vurguladı.

ÖTV-KDV indirimlerinin şoför esnafını olumlu açıdan etkileyeceğini söyleyen Dalkılıç, Şoförler Odasına kayıtlı olan esnaflara devlet tarafından yardım eli uzatılması gerektiğini şu sözlerle dile getirdi, “Şoför esnafı küçük esnaftır. Şoför esnafı devletin sıcak parasıdır. Türkiye’de aşağı yukarı bir buçuk milyon üzerinde şoför vardır. Ben şoförler odasına kayıtlı olan esnaflarımızın evi de olacaktır tarlası da olacaktır aracını da değiştirebilecektir bununla ilgili yetkililerden destek istiyorum. Mazot çok arttı, şoförler odasına bir kart vermek şartı ile indirimli mazot kullandırılmasını istiyorum. Esnaf Odasının kefalet kredisi kullanılıyordu bu kredilerin faiz oranı iki buçuğa çıktı bunun tekrar 0,69’lara inmesini istiyoruz. Çünkü bir şoför esnafı sıcak para kazanırsa diğer esnaflarda sıcak olur”

“Cumhurbaşkanımız daha önce Mayıs seçimlerinde ÖTV-KDV indirimi yapacağım dedi bunun çıkmasını biran önce istiyorum. Bu çıkarsa şoför esnafı rahat edecek kendi ellerindeki arabayı piyasaya sürebilecek ve piyasada bir rahatlama olacak çark dönecek. Taksilere uygulanan ÖTV’yi minibüslerde de olmasını istiyorum. Rent a car’a da istiyorum çünkü limitet olmayan Rent a car bana kayıtlıdır oda arabasını değiştirdiği zaman büyük şirketler ile rekabet edecek. Şoför esnafımız rahat ettiği zaman devletimiz rahat edecek.  Şoförler Odasına kayıtlı olan üyelerin bazı haklarının devlet tarafından verilmesini istiyorum. Şoför esnafı konut alacaksa 0,69 dan yararlanması lazım. Şoför esnafı köyde ev yapacaksa devletimizin buna faizsiz bir maliyet açması lazımdır” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert