Hopa Belediyesinden Doğalgaz Bilgilendirmesi

tarafından
186
Hopa Belediyesinden Doğalgaz Bilgilendirmesi
Bu haber 301 kez okundu.

 

Hopa Belediyesi’nden doğal gaz süreciyle ilgili bilgilendirme metni;

Hopa Belediyesi doğalgaz süreciyle ilgili bilgilendirme metni paylaştı.

Bilgilendirme metninde şu ifadelere yer verildi:

“BOTAŞ tarafından, ilçelere getirilecek doğalgaz boru hattı için arazi-etüt-harita ve kamulaştırma projesi yapılması amacıyla mühendislik hizmet alımı ihalesi yapıldı.
Bu ihale sonucunda Rize ili Ardeşen ilçesinden çıkış alarak

Artvin, Hopa ilçesine kadar olan 53214 metrelik hattın arazi etüdü, haritalama çalışmaları yapıldı ve kamulaştırma planları hazırlandı.

2022 yılında tamamlanan bu çalışmalar sonrası geçtiğimiz aylarda hattın geçeceği Ardeşen, Fındıklı, Arhavi ve Hopa ilçelerinde iletim hattı üzerinde bulunan arazilerde kamulaştırma tespitleri yapıldı.

11 Kasım 2019 günü alınan 2019/1778 sayılı “Hopa İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin” Gerçekleştirilmesi Amacıyla Rize İli, Ardeşen ve Fındıklı, Artvin ili Arhavi ve Hopa İlçeleri Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar” Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

11 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararında, “Hopa ilçesi Doğal Gaz İletim Hattı Projesinin” gerçekleştirilmesi amacıyla Rize İli, Ardeşen ve Fındıklı, Artvin ili Arhavi ve Hopa İlçeleri Sınırları içerisinde yer alan ve ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu Proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 01/12/2022 tarihli ve 11424-1 sayılı karar yazısı üzerine, kamu yararı kararı gereğince inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların mülkiyet ve/veya irtifak haklarının kamulaştırmasına karar verildi.

Bu kararlarla birlikte diğer kamu yatırımlarında kamulaştırma aşamasında yaşanılan sorunlar ve gecikmeler ortadan kaldırılıp, İlçelerimizin daha hızlı bir şekilde doğalgaz yatırımına kavuşması sağlandı.

Boru hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından ihalesi yapılan 600 gün içerisinde yapılması planlanan “Hopa İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin” Rize ili Ardeşen ilçesindeki Ardeşen Pig İstasyonu’ndan çıkış alarak; Artvin İli, Hopa İlçe sınırları içerisinde Hopa Pig İstasyonu ile son bulan yaklaşık 53 km uzunluğunda 14 inch (36 cm) çapında Hopa ilçesi Doğal Gaz Boru Hattı projesi yapım sürecinin 600 günlük süreci 03.07.2023 tarihinde başlamıştır” diye beyan etti. – Hopa Belediyesi