Genel Sekreter Demirel, “İlimiz genelinde çalışmalarımız devam ediyor”

tarafından
135
Genel Sekreter Demirel, “İlimiz genelinde çalışmalarımız devam ediyor”
Bu haber 265 kez okundu.

Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, “İlimiz genelinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, İl Genel Meclisi Eylül 2023 ayı toplantısına katılarak, gündem maddeleri arasında bulunan şartlı bağış ve yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan “Turizm potansiyelinin artırılması ulaşım kolaylığının sağlanması amacıyla Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından gönderilen ve emanet hesaplarında tutulan 250 bin liranın 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/g. maddesi hükümleri uyarınca şartlı bağış olarak kabul edilmesi” görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi ile alakalı toplantıya katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, şartlı bağışlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İl Özel İdaresine şartlı ve şartsız bağış yapılıyor. Faruk Çelik bakanımız bu yılki yatırım ödeneklerinin yetersiz olmasının doğru farklı kesimlerden özel idarelere bütçemize dahil edilmesi noktasında çeşitli meblağlar yaptırılması ya da ayni yardım yapılabilmesi noktasında gayretler gösteriyor. Bununla ilgili de. İl Özel İdaremize 2 şartlı bağış yapıldı. Bunlardan birisi Artvin’de bulunan ticaret ve sanayi odasını 250.000 liralık kısmı. Aslında şartsız bağış yapanlar da bunların içerisinde en son rakamı almadım ama ticaret ve sanayi odalarının yapmış olduğu bağışlar 1 milyon civarında.  Bursa’dan Sönmez Holdingin yatırmış olduğu 1 milyon lira da var. O da yine yol ve asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere şartlı barışma olarak yapıyormuş. Bu da yine yol ve asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere şartlı bağış yapıldı. Bu da kabul etmek meclisin takdirleri. Cengiz İnşaatta 17 buçuk milyon lira kadar şartlı bağış yaptı. 7 buçuk milyonu hemen aldık.  Zaten ihtiyacımız var bunları almaya devam ediyoruz. Onlarla ilgili de genel bir rakam birikmesi durumla bunu da meclisimize ayriyeten sunacağımızı beyan etmek isteriz” dedi.

İl genelinde yapılan yol çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Demirel, “kış mevsimine girmeden özellikle sahil bölgesindeki çalışmaları tamamlamayı planladıklarını, mevsim şartları da dikkate alındığında özellikle Borçka merkezde 6-7 kilometre asfalt çalışmamız oldu. Mümkün oldukça grup yollarına ve yolun mevcut durumuna göre sıcak asfalt çalışması yapıyoruz. Bununla ilgili de karayolları plentinden yardım alıyoruz. Ardanuç plenti durmadan çalışıyor. Murgul’da çalışma yapan finişer de arıza oldu, onun sorununu giderince birkaç güne Murgul yollarını da bitirmeyi planlıyoruz. Planımız Borçka ve Murgul’da çalışmaları tamamlayıp Ardanuç ve Şavşat’ta çalışmaları devam ettirmek.

İlimizde en kötü köy yolları Yusufeli ilçesinde bulunuyor. Orası ile ilgili de Faruk Çelik’in girişimleriyle LİMAK’ın kullandığı asfalt plentini ile ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz finişer tedarik ederek Yusufeli’nin köy yollarını tamamlamayı planlıyoruz.

Sahil tarafı ile ilgili de Faruk Çelik’in bir firma ile ilgili görüşmeleri var. Bu görüşmenin olumlu sonuçlanacağını söyledi. En fazla yağış alan Borçka-Murgul ve sahil ilçelerinde çalışmalarımızı biran önce tamamlamamız gerekiyor. Bunun için de çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz” dedi. – Tahsin Atasert