Gençlere Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları ve Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele konusunda seminer

tarafından
43
Gençlere Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları ve Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele konusunda seminer
Bu haber 80 kez okundu.

 

Gençlere Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları ve Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele konusunda seminer düzenlendi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Komisyonu tarafından Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde üniversite öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerde ilk konuşmacı olarak yer alan ve komisyon üyesi olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selma Durmuş Sarıkahya bağımlılığın her ülkenin, her kültürün ve inancın sorunu olduğundan bahsetti. Sarıkahya, “Tüm dünyanın en önemli sağlık ve sosyal sorunudur. Toplumun temel taşlarını oynatacak, çocuk ve gençlerin geleceğini yok edecek bir durum. Bu konuda hepimiz mücadeleci ve savunucu olmak zorundayız” dedi.

Seminerin ikinci konuşmacısı olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Özge Canoğulları da davranışsal bağımlıklar ve önleyici faktörlerden bahsetti. Çocuk ve gençlerde bağımlılıktan uzakta kalma konusunda temel değerleri vermek zorunda olduklarının altını çizen konuşmacılar bağımlılıkla mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Öğrencilerin bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları için Yeşilay Artvin Şubesi de etkinlikte yer alarak stant açtı. Stantta bilgilendirici broşürler ve Yeşilay faaliyetlerin tanıtıldığı afiş gösterimleri öğrencilerle paylaşıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Komisyon Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Yeniçeri ise Bağımlılıkla Mücadele konusunda eğitim ve farkındalık çalışmalarının süreceğini ifade etti. – AÇÜ