Festivalin 3. Gününde Doğaçlama Atölyesi Etkinliği Düzenlendi

tarafından
97
Festivalin 3. Gününde Doğaçlama Atölyesi Etkinliği Düzenlendi
Bu haber 189 kez okundu.

Borçka Tiyatro Festivalinin 3’üncü gününde “Doğaçlama Atölyesi” düzenlendi.

Festivalin 3’üncü gününde saat 10.00’da Süreyya Karacabey’le yazarlık atölyesi gerçekleşti. Ardından Samet Serkan Ünaldı ile Doğaçlama Atölyesi Borçka Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

Çeşitli atölyeler, söyleşilerin olduğu festivalde saat 11.00’da ARİDU Çocuk tiyatrosu Atatürk İlkokulunda oynandı.

Festival kapsamında Şehit Savaş Gedik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oyuncu Taner Rumeli ve Emrah Aktürk’ün rehberliğinde “Doğaçlama Atölyesi” yapıldı. Atölyedeki deneyime katılan öğrenci ve vatandaşlar sıra dışı deneyimler yaşadılar. Atölyede doğaçlama bir şekilde birden ona kadar sayılarak etkinlik gerçekleşti.

Oyuncu Taner Rumeli gerçekleşen Tiyatro Festivali hakkında düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi “Gençler ile buluşmak temas etmek, bir kişinin hayata dair sanata dair bir merakını gidermek ve ufuk açıcı yol gösterebilmek bize tahmin ettiğinizden çok mutluluk veriyor. Tiyatroya lisede başladım sonra bir yolculuğa dönüştü” dedi.

Gerçekleşen etkinliğe katılım gösteren Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan “Bu fırsat her zaman Borçka’ya gelmez bunu çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Bir hafta boyunca Borçka’da sanattan bahsediliyor ve bunu iyi değerlendirmek gerekiyor” dedi. – Gökhan Özçelik