Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Yusufeli Barajı ve HES’de 2,5 milyon vatandaşın elektrik ihtiyacının karşılayacak”

tarafından
181
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Yusufeli Barajı ve HES’de 2,5 milyon vatandaşın elektrik ihtiyacının karşılayacak”
Bu haber 268 kez okundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yusufeli Barajı ve HES’de üretilen elektrik enerjisi ile 2,5 milyon vatandaşın elektrik ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Artvin’de Yusufeli Barajı ve HES’de incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bayraktar, “Hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesislerde elektrik üretmeye başlayacağız ve Türkiye’nin enerji ihtiyacının çok önemli bir miktarını buradan karşılamış olacağız” dedi.

Türkiye Yüzyılı’nı enerjinin de 100 yılı yapacak en müstesna, en önemli projelerinden birini yerinde incelemeye geldiklerini ifade eden Bakan Bayraktar, “Burada Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralini yerinde incelemede bulunduk, arkadaşlarımızdan bilgi aldık. 588 megavatlık kurulu güce sahip mühendislik açısından, kurgulanan teknik yenilikler açısından dünyada literatüre girebilecek bir projeyi yerinde görme fırsatı bulduk. Yılda yaklaşık 1.8 -1.9 kilovat saat elektrik üretecek inşallah yaklaşık 2,5 milyon hane halkının, vatandaşımızın evine elektrik buradan gidebilecek” diye konuştu.

Yusufeli Barajı ve HES’in Yerli kaynaklar kullanılarak yapılan projelere çok önemli bir örnek olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Bizim Türkiye Yüzyılı’nı enerjinin de yüzyılı yapma hedefi doğrultusunda gerçekleştirileceğimiz projelerden en önemlisi olan yenilenebilir projelerine, yerli kaynak kullanacağımız projelere çok önemli bir örnek. Dolayısıyla bu projenin hayata geçmesinde bu işe vizyon olarak, hedef olarak bize bunu sunan başta sayın Cumhurbaşkanımıza, bu projede emeği geçen bütün çalışanlara, DSİ çalışanlarımıza yüklenici firma çalışanlarımıza, bölge halkına şükranlarımı sunuyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten ülkemize müstesna bir eser kazandırılmış ve bu sayede ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını azaltma anlamında çok önemli bir adım atılmış oluyor” ifadelerini kullandı. – Tahsin Atasert