Eğitim Sen Artvin Şubesi, “Karanlık Zihniyete Karşı Mücadelemiz Sonsuza Dek Sürecektir”

tarafından
186
Eğitim Sen Artvin Şubesi, “Karanlık Zihniyete Karşı Mücadelemiz Sonsuza Dek Sürecektir”
Bu haber 370 kez okundu.

 

Eğitim Sen Artvin Şubesi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşanan çocuk istismarına tepki gösterdi: “Çocukların ve kadınların katline sebep olan karanlık zihniyetle mücadelemiz sürecektir” dedi.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşanan çocuk istismarı olayının ardından tepkiler büyüyor.

Eğitim Sen Artvin Şubesi’nden yayınlanan yazılı basın açıklamasında hem yaşanan çocuk istismarına hem de siyasal iktidarın getirdiği yayın yasağına tepki gösterilerek “Çocukların ve kadınların katline sebep olan karanlık zihniyetle mücadelemiz sürecek” denildi.

Açıklaması şu ifadeler yer aldı:

“Siyasal iktidar yayın yasakları ile kadına ve çocuğa yönelik işlenen suçların üstünü örtmeye çalışmaya devam ediyor. Ancak bizler biliyoruz ki kadını ve çocuğu koruyan yasalara göz diken, İstanbul Sözleşmesi’ni siyasi pazarlık meselesi yaparak fesheden AKP-MHP iktidar bloğu; çocuk istismarını olağanlaştıran, evlilik yaşının 12’ye düşürülmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı; çocuğu koruyan uluslararası sözleşmeleri ve yasaları uygulamayan yargı mercileri ile kolluk kuvvetleri ve bütün bunlardan cesaret alan fail bu cinayetin sorumlularıdır.

Ataerkil egemen sistemin; eğitimde, medyada, iş yerinde ve gündelik hayatın her alanında yeniden ve yeniden üretildiği Türkiye’de, siyasi iktidarın kadına ve çocuğa karşı işlenen suçları cezasız bırakan mevcut şiddet dili ve politikaları, şiddeti ve ayrımcılığı kurumsallaşmakta, failleri cesaretlendirmektedir. Öyle ki siyasi iktidarın, özellikle son 10 yılda kadın ve çocuk haklarının gaspına yönelik mevcut gerici politika ve uygulamaları ile AKP-MHP ve HÜDA PAR bloğunun çocuk ve kadına yönelik şiddet ve istismarın önünü açan söylemleri, son örnekteki gibi acı durumların yaşanmasına neden olmaya devam edecektir. Kadın düşmanlığında ortaklaşan, “yalnız yaşayan kadınları sahiplendirmekten” bahseden, çocuk istismarını meşrulaştıran ve ülkemizi ortaçağ karanlığına gömmeye çalışan bu gerici ve ataerkil zihniyeti,  kadınlar eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselterek, dayanışma ve iradeyle değiştirecektir.

Eğitim Sen, çocuklarımızın barış, hoşgörü, eşitlik, özgürlük ve dayanışma ruhuyla yaratılan bir ortamda büyümeleri gerektiğine olan inancı ve her çocuğun bedensel ve zihinsel bakımdan uygun yasal güvence ve koruma gereksiniminin bulunduğunun bilinciyle, çocukları korumayan her türlü politikanın ve uygulamanın karşısında olacaktır.  Sendikamız, kadına ve çocuğa karşı her türlü şiddet ve istismar ile bunlara neden olan bu karanlık zihniyete karşı mücadelesini yükselterek sürdürecektir.” – 7 MART