Diyanet Sen Artvin Şubesi Borçka’da Gazze Saldırılarını Protesto Etti

tarafından
46
Diyanet Sen Artvin Şubesi Borçka’da Gazze Saldırılarını Protesto Etti
Bu haber 78 kez okundu.

Diyanet- Sen Artvin Şubesi İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı saldırıyı Borçka’da protesto ederek basın açıklaması düzenledi.

Borçka Merkez Mahallesinde bulunan Merkez Cami Meydanında toplanan vatandaşlar ile birlikte Diyanet Sen Artvin Şubesi İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı saldırıyı protesto etti.

“Kudüs Filistin’in Başkentidir”, “İsrail Katil ABD ve Avrupa Suç Ortağı”, “Gazze’ye Selam Direnişe Devam” sloganları Borçka sokaklarında yankılandı.

Gerçekleşen basın açıklaması Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Emekli Müftü Ahmet Erdem’in konuşması ile başladı. Ahmet Erdem vatandaşlara seslenerek İsrail’in ürettiği ürünleri evlerine sokmamaları gerektiğini belirtti.

Erdem konuşmasının devamında “Bugün Gazze’de biricik yavruların üzerine, çaresiz insanların üzerine acımasızca bomba yağdıran, soykırım yapan İsrail’i lanetlemek üzere bu meydanda toplandık. Bugün bizim canımız yanıyor çünkü orada çaresizce ana kucağında uyuması gereken çocuklar enkazların altında can veriyor. Nasıl üzülmeyelim, nasıl canımız yanmasın. Bize de kısaca düşen İsrail’in ürettiği markaları evimize sokmamakta aynı protestoya katılarak o çaresiz insanların üzerine daha çok bomba yağmasına destek olmayacağız” dedi.

Diyanet-Sen Artvin Şube Başkanı Osman Özaydın, 35 gündür acımasızca mazlumların şehit edildiğini söyledi. Gazze’deki soykırıma dur demek ve Gazze’deki direnişe destek vermek için Borçka Meydanında buluştuklarını belirterek “Siyonist İsrail yenilecek, insanlık kazanacak” diyerek konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi  “35 gündür en acımasızca vahşice soykırıma devam eden siyonist ve terörist İsrail çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere abluka altındaki Gazze de barbarca Dünyanın gözünün içine bakarak binlerce mazlumu şehit etmiştir. Çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden masumların öldürüldüğü, insanlığın, insan onurunun katledildiği Gazze’deki soykırıma dur demek, Gazze’deki şanlı direnişe destek vermek için bir aradayız. Bugün; sadece Savaş uçaklarıyla değil, açlıkla, susuzlukla, ilaçsızlıkla katledilen Gazze ve Filistin halkıyla dayanışmamızı ve kardeşliğimizi göstermek mazlumların sesi olmak için buradayız. Bugün Diyanet sen olarak diyoruz ki; ABD Ayaklarıyla kirletmeden defolup gitmelidir Ey soykırımın destekçileri Başta ABD, AB ülkeleri İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, döktüğünüz kanda boğulacaksınız. İşlediğiniz suçlar yakanıza yapışacak! Alçaklığınız adınızın başına yazılacak soykırım suçundan yargılanacaksınız. zulmün ateşi sizi de yakacak! Mazlumun ahı sonunuz olacak. Siyonist İsrail yenilecek, insanlık kazanacaktır” diye ifade etti.

“Bizler Diyanet Sen olarak soykırıma karşı Gazze halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz, zulme karşı mazlumların safında mücadeleye devam edeceğiz. Gerçekleri haykırmaya mazlumlara ses olmaya, vicdanın sesi olmaya Gazze direnişinin yanında durmaya devam edeceğiz. Borçka’dan Gazze deki Kahraman direnişi selamlıyoruz. “Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki bu imanın en zayıf derecesidir” Peygamberimizin bu hadisi şerifindeki uyarısına kulak verelim hadisi şerif ışığında sizleri İsrail mallarını boykot etmeye davet ediyorum. İsrail mallarını evlerimize sokmayalım ve indirim tuzağına da düşmeyelim. Filistin halkının işgale karşı direnişini selamlıyoruz. Mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan haykırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından dua okunarak basın açıklaması sona erdi. Gerçekleşen basın açıklamasına Borçka halkı katılım gösterdi. – Gökhan Özçelik