DİSK, Vergide Adalet İçin Ankara’ya Yürüyor

tarafından
48
DİSK, Vergide Adalet İçin Ankara’ya Yürüyor
Bu haber 86 kez okundu.

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, vergide adalet için Ankara’ya yürüyor.

DİSK, aylardır sürdürdüğü “Gelirde adalet, vergide adalet” talebi için Ankara’ya yürüyor. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu katıldığı yürüyüş 13 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 13:00’te Kadıköy Söğütlüçeşme’den başladı ve Gebze, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Eskişehir güzergâhını takip ederek Ankara’ya ulaşacak. Yürüyüş 17 Kasım Cuma günü bitecek.

Güzergâhta bulunan il ve ilçelerde kitlesel karşılama, basın açıklamaları ve uğurlama etkinlikleri düzenlenecek. “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşümüz 17 Kasım’da Ankara’da yine kitlesel bir buluşma ile sona erecek.

DİSK Genel İş Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Selim Bilgin, 17 Kasım Cuma günü DİSK kortejini Ankara’da karşılayacak. Yürüyüş hakkında açıklamalarda bulunan Bilgin, “Gelirde adalet vergide adalet mücadelemizin yeni bir aşamasını paylaşacağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına tarihin en ağır bölüşüm krizini yaşayarak girdik. Bu bölüşüm krizi resmi rakamlarda da karşılığını buluyor. Grevleri yasaklamakla övünen otoriter bir zihniyetin altında adaletsizlik yaşanıyor. Bankalara imtiyazlar getirilirken emekçinin omuzlarındaki vergi yükü artırılıyor. Enflasyonu sebebi olarak emekçilerin ücretleri gibi gösteriliyor” dedi.

Vergideki adaletsizliğin büyük boyutlara ulaştığına dikkat çeken Bilgin, şunları dile getirdi;

“Yürüyüşün her durağında sadece bizi karşılamaya gelen emekçilerin değil, yürüyüşe destek olan, ifade edilmesini istediği taleplerini bize ileten herkesin sesini duyurarak yolumuza devam edeceğiz. Alım gücümüz bir yandan enflasyon diğer yandan vergi yüküyle her geçen gün geriliyor. İki yıldır gelirde ve vergide adaletsizlik düzeni içindeyiz. Temmuz ayında her şeye zam geldi. Ücretlerimiz TÜİK’in enflasyon oranının bile altında kaldı. Cebimize el uzattılar. İktidar daha fazla vergi alacağı birini arıyorsa emekçinin cebine bakmaktan vazgeçsin de etrafındakilerin cebine baksın. Az kazanandan az çok kazanandan çok alınan bir vergi sistemi için Ankara’ya yürüyoruz. Türkiye’yi bir asgari ücretliler toplumuna çevirmeye çalışanlara karşı, hepimizi yoksullukta birleştirmeye çalışanlara karşı Ankara’ya yürüyoruz. İşçi sınıfının adalet mücadelesini Ankara’ya taşıyoruz” diye açıklamalarda bulunuldu. 7 MART