Borçka’da Su Samuru Görenleri Hayrete Düşürdü.
Artvin’in Borçka ilçesinde kara yolu kenarında görülen sıra dışı büyüklükteki bir su samuru, görenleri şaşkına çevirdi.
Borçka kara yolu üzerindeki Köroğlu Virajı mevkiinden geçen Atakan Kara yol kenarında yatan su samurunu fark ederek durumu cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.
Daha önce bu kadar büyük bir su samuru görmediğini belirten Kara, hayvanın büyüklüğünün dikkat çekici olduğunu ifade ederek, “Rekorlar kitabına girecek kadar büyük.” değerlendirmesinde bulundu.
Bölgede nadir görülen su samurunun olağanüstü büyüklüğü dikkat çekerken, görüntüler kısa sürede ilgi gördü.
Su samurunun nasıl öldüğü ve yol kenarına nasıl geldiği ise henüz bilinmiyor.
Uzmanlar, su samurlarının tatlı su ekosisteminin önemli bir parçası olduğunu ve doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor. – Gökhan Özçelik
Dere Kıyısında Su Samuru
Bu haber 1.010 kez okundu.



