Depremzedeler için konut seferberliği

tarafından
263
Depremzedeler için konut seferberliği
Bu haber 522 kez okundu.

 

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) organizasyonuyla iş dünyasının başlattığı ‘Türk İş Dünyası Kalıcı Deprem Konutları’ yardım seferberliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı istişare toplantısının ardından, Ticaret Bakanlığı  ile yapılan toplantı sonrasında; Türk iş dünyası kuruluşları, sektörel dernekler ile Oda ve Borsaların öncülüğünde deprem bölgesine kalıcı konutlar yapılması kararını Artvin basını ile paylaştı.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen basın toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Meclis Başkanı İrfan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Kurt burada yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzede vatandaşlarımızın barınma başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için seferberlik sürüyor. Afetin yaşandığı ilk gün itibariyle Artvin Ticaret ve Sanayi Odası olarak deprem bölgesine, içerisinden yaşam malzemeleri ve yakacak için odunun yer aldığı tırlarımız hızlı bir şekilde sevk edildi. Deprem bölgesine yaşam malzemelerinin yer aldığı yardımlarımız devam ederken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımız ile yaptığı istişarenin ardından, Ticaret Bakanımız ve Birlik Başkanımızla yaptığımız toplantı sonrasında; Türk iş dünyası kuruluşları, sektörel dernekler ile Oda ve Borsalarımızın öncülüğünde deprem bölgesine kalıcı konutlar yapılması kararlaştırılmıştır. 5174 sayılı Kanun ile kurulmuş Kamu Tüzel Kişiliğini haiz mesleki üst kuruluş konumundaki Birliğimiz, bu felaket için katılımcıların imkânları ölçüsünde yıkılmış ve ağır hasarlı konutların yeniden yapımını sağlamak amacıyla, Türkiye genelinde Birliğimize bağlı 365 Oda ve Borsa ile bunların üyeleri ve arzu eden vatandaşlarımızın katılımıyla Türk İş Dünyası Kalıcı Deprem Konutları Yardım Kampanyası adı altında bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Türk iş dünyası konut kampanyası için, hesap numaraları ekte verilmiştir. Ayrıca hesap numaraları TOBB’un resmi sitesinde de bulunmaktadır. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bugünlerde, halkımızın da beklentileri doğrultusunda dramatik felaketten etkilenen vatandaşlarımızın kalıcı konut ihtiyaçları için her türlü yardım ve desteği sağlayacağınız inancıyla, bağışların ekteki hesaplara gönderilmesini ve odamıza bilgi verilmesini önemle rica ederim. Bu vesileyle Asrın Felaketi olarak tabir ettiğimiz depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Binlerce canımızı yitirdiğimiz depremin ardından başlattığımız yardım kampanyamıza güç veren üyelerimize ve Artvin halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin içinde olduğu bu zor günleri de birlik ve beraberliğimizle aşacağız. Sözlerimi Ülkemizi yasa boğan bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisi ile bitiriyorum”.

Açıklamanın sona ermesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurt, basın mensupları aracılığıyla tüm yurttaşları konup kampanyasına destek olmaya davet etti. – Bülent Atasert