Borçka’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi.
Birlik gününde kar kütlesi üzerinde yapılan doğal tatlı ikram edildi.
Borçka ilçesinde ise farklı kutlama yansıdı. Anıt önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ’nün darbe girişimini bir kez daha kin kustu.
Borçka Kaymakamı Ali Osman Bulat, tarafından organize edilen etkinliğe, bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ise meydana kurdukları sandalyede demokrasi kutlamasına destek verdi.
Kaymakam Bulat, Demokrasi kutlamasına katılanlarla bir süre sohbet ederek, çeşitli ikramlarda bulundu.
Yolu kardan dolayı yaklaşık altı ay kapanan Borçka Camili (Macahel) bölgesinden kar kütlesini odun kesme testeresi ile keserek 1960 rakımlı bölgeden getiren İsrafil Yavuz, kar üzerinde kovan balından helva yaparak nöbet tutanlara ikram etti. Necati Çepni isimli mahalli sanatçı ise darbeyi anlatan bestesini sazı ve sözü ile dile getirdi. – B.A.