Değişim Uzmanı Haholu, “Doğru solunum, sağlıklı yaşamın A, B, C’sidir”

tarafından
167
Değişim Uzmanı Haholu, “Doğru solunum, sağlıklı yaşamın A, B, C’sidir”
Bu haber 334 kez okundu.

Değişim Uzmanı Saim Haholu, “Doğru solunum, sağlıklı yaşamın A, B, C’sidir” dedi.

Artvin İl Spor Müdürlüğü’nün destekleri ile Uluslararası Değişim Federasyonu Üyesi ve Değişim Uzmanı Saim Haholu tarafından “Sağlıklı Yaşam İçin Nefes Teknikleri” çalışması yapıldı

Doğru solunum sağlıklı yaşamın A-B-C’si olduğunu belirten Değişim Uzmanı Saim Haholu, Artvin’de 18 Temmuz Salı günü saat 14.00’de Artvin Gençlik Spor Çok Amaçlı Spor Salonu’nda ““Sağlıklı Yaşam İçin Nefes Teknikleri” çalışması yaptı.

Katılımın ücretsiz olduğu bu güzel organizasyona katılan Artvinlilere teşekkür eden Değişim Uzmanı Saim Haholu Artvin’deki basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şu bilgleri verdi.

“Özellikle büyük kentlerdeki stresli ve gergin yaşam koşulları doğal solunumu bozmaktadır. Buna kirli hava da eklenince insanlar devamlı olarak solunum rahatsızlıklarından sıkıntı çekmektedir. Bu, uygarlığın insana ödettiği bedeldir. Sağlıksız koşullardaki organizmanın hastalıklara karşı direncini artırmak için insan yeniden doğru solunumu öğrenmek zorundadır.

Nefes çalışmaları bir çok sağlık sorununu önlemekte ve oluşmuşsa bu rahatsızlıkların iyileşmesine destek olmaktadır. Böylece insan sağlığına kavuşup mutlu ve dolu dolu yaşayabilir. Nefes tekniklerinin amacı solunum sistemini en iyi şekilde çalıştırmaktır. Solunum sistemi bedeni, beyni ve zihni arındırmak için bir giriş kapısıdır. Bu kapının anahtarı nefes teknikleridir” ifadelerini kullandı.

Nefes teknikleri hakkında açıklama yapan Haholu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Herhangi bir dili öğrenmek için önce a-b-c öğrenilmelidir. Doğru solunum sağlıklı yaşamın a-b-c’sidir. Abeceyi öğrenmeden insan okuyamaz. Buna benzer olarak, doğru solunum işlemini öğrenmeden insan sağlıklı olamaz.

Herkes nefes almaktadır, ama kaç kişi doğru nefes alıp vermekte ve nefesine dikkat etmektedir?

Çok az insan, kötü duruş biçimi kambur sırt, batık göğüs, şişmanlık, duygusal rahatsızlıklar, çeşitli akciğer hastalıkları, sigara içme, solunum kaslarının zayıf olması ve düzensiz kullanılması yanlış nefes alışverişlerine neden olmaktadır. Genelde insanlar akciğerlerinin kapasitesini tam şekilde kullanmamaktadır. Birçok kişi bunun farkında bile değildir. Neticede çeşitli rahatsızlıklar, sıkıntılar ve sakatlıklar ortaya çıkmaktadır. Kötü duruş biçimi ve yetersiz solunum yüzünden bedende hemen fark edilmeyen birçok olumsuz değişimler oluşmaktadır. Bu olumsuz değişimler ağır solunuma, akciğer yetersizliğine ve kalp hastalıklarının kötüye gitmesine neden olmaktadır.

Özellikle büyük kentlerdeki stresli ve gergin yaşam koşulları doğal solunumu bozmaktadır. Buna kirli hava da eklenince insanlar devamlı olarak solunum rahatsızlıklarından sıkıntı çekmektedir. Bu, uygarlığın insana ödettiği bedeldir. Sağlıksız koşullardaki organizmanın hastalıklara karşı direncini artırmak için insan yeniden doğru solumayı öğrenmek zorundadır.

Nefes çalışmaları bu rahatsızlıkları önlemeye, durdurmaya ve tedavi etmeye yardım etmektedir. Böylece insan sağlığına kavuşup mutlu ve dolu dolu yaşayabilir.

Nefes tekniklerinin amacı solunum sistemini en iyi şekilde çalıştırmaktır.

Solunum sistemi bedeni, beyni ve zihni arındırmak için bir giriş kapısıdır. Bu kapının anahtarı nefes teknikleridir.

Dünyaya geldiğimizde ilk yaptığımız şey nefes alıp vermektir; bu, nefesin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Maalesef insanlar buna rağmen doğru nefes alıp vermeye önem vermiyorlar ve neticede çeşitli hastalıklara maruz kalıyorlar.

Özellikle günümüzün sağlıksız ve doğala aykırı yaşam koşullarda gerek bireysel yaşamda gerekse iş hayatında güçlü ve dengeli kalabilmek ve organizmanın hastalıklara karşı direncini artırmak için insan doğru solumayı yeniden öğrenmek zorundadır!

Nefes tekniklerinin düzenli ve eksiksiz uygulaması aşağıdaki yararları sağlamaktadır:

Fiziksel yararlar:

  1. Organizmanın sağlığını koruma
  2. Dolaşım sistemini geliştirme
  3. Kanı temizleme
  4. Oksijen emme işlevini geliştirme
  5. Akciğerleri ve kalbi güçlendirme
  6. Alveolleri canlandırma ve sağlıklı kılma
  7. Kan basıncını düzenleme
  8. Sinir sistemini düzenleme
  9. Sindirim ve boşaltım sistemlerini sağlıklı kılma
  10. Beyin hücrelerini canlandırma
  11. Tedavileri destekleme
  12. Solunum rahatsızlıklarını giderme
  13. Enfeksiyona karşı direnci artırma
  14. Organizmada birikmiş toksinleri atma
  15. Metabolizmayı geliştirme
  16. Bağışıklık sistemini güçlendirme

Zihinsel yararlar:

  1. Gerginliği, asabiliği ve depresyonu giderme
  2. Duyguları ve düşünceleri sakinleştirme
  3. İçsel dengeyi geliştirme
  4. Konsantrasyonu artırma
  5. Zihinsel güç kazandırma
  6. İçsel huzur kazandırma
  7. Farkındalığı geliştirme
  8. Zekayı ve irade gücünü geliştirme

Enerjisel yararlar:

  1. Enerji kanallarını temizleme
  2. Enerji akımlarını güçlendirme
  3. Enerji sistemini düzenleme
  4. Enerji merkezlerini arındırma ve aktifleştirme
  5. Evrim enerjisini uyandırma
  6. Bilinci genişletme” işlevlerine yarar diye beyanda bulundu. – Zeynep Küçük