CHP Genel Başkanı Özel Artvin’de

tarafından
23
CHP Genel Başkanı Özel Artvin’de
Bu haber 42 kez okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Artvin’de gerçekleştirdiği mitingde, “Birileri Artvin’e Artvin’in ipini çekmeye geliyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karadeniz’de ki ilk mitingi Artvin’de yaptı.  Valilik önünde bulunan 15 Temmuz Milli İrade meydanında gerçekleştirdiği mitingde AK Parti’nin Artvin’de aday ararken nasıl kriter aradığı açıklarken, Kemalpaşa’da ‘bize oy vermezseniz, size hizmet gelmez’ diye halkı tehdit eden AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’e cevap verdi.

CHP Artvin Belediye Başkan Adayı Bilgehan Erdem’in Cerattepe olaylarında yaklaşımını yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini belirten Özel, “İl yönetimimiz, ilçe yönetimlerimiz Cerattepe konusunda önemli bir mücadele verdiler. Ben madencilik işini bilirim aslında o mücadele o kadar önemli bir noktaya geldi ki bakın eğer Cumhuriyet Halk Partisinin ve çevrecilerin tutumu olmasaydı Cerattepe’de altın madeni çıkarılırken açık liç uygulaması olacaktı, Aynı İliç’te olduğu gibi. Şu anda kapalı madencilik var, Aşağıda emekçiler çalışıyor, yukarıda nakliyeciler içinde cevher olan toprağı ulaştırıyorlar ve şu anda burada siyanür yoksa bu mücadelenin sonucunda yok” dedi.

Cerattepe Madeni’ni açık ocağa dönüştürülmek istendiğini belirten Özel, “Açık ocak olunca ne olur söyleyeyim; Bir, madende kapalı ocakta 2 asgari ücretli istihdam var, açık madende yok. İki, açık ocakta zaten madenci yok dozerci var, dozerle oluyor. Bir tarafa yığıyor. Üç, bir yere götürmek yok, nakliye yok. Oluşan yığının üstüne geliyorlar siyanürü döküyorlar. Aşağıdan altını toplayıp gidiyorlar. Siyanürle, arsenikle sizi suyunuzu baş başa bırakıyorlar” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Özel, AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe’yi işaret ederek “Şimdi AK Parti, belediye başkan adayı arıyor, Artvin’de yaşayanların şansı yok. Ankara’da kriter koymuşlar, Artvin’e kökü Artvinli birini koyun ama Artvin’de soyu, sopu, evladı, torunu, teyzesi, ninesi olmasın. Niye? Artvin’e ihanet edecek birisi Artvin’de yaşıyor olamaz. Açık ocağa dönüştürmeye onay verecek, set çekmeyecek birinin evrak üstünde Artvinli ama çocuklarının ailesinin başka bir yerde olması lazım. Bugün AK Parti’nin Artvin’e koyduğu belediye başkanına ve koymadığı aday adaylarını bir de böyle düşünsün Artvinliler. Birileri Artvin’e Artvin’in ipini çekmeye geliyor” dedi.

Bilgehan Erdem’in belediye başkanı olduğu zaman Artvin’de ne olacağını açıklayan Özel, “Bugüne kadarki tutumu neyse o olur. Biz olursak kimse işsiz kalmaz, kimse aşsız kalmaz. Kimsenin düzeni bozulmaz ama kimsenin de gelip Artvin’de siyanürlü su içilmesine, Artvin’i perişan etmesine, asit yağmurlarının yağmasına asla izin vermez. Çoğunluğunu çocuğunu düşünen Bilgehan Hocamızın arkasında duracak. Kağıt üzerinde Artvinli olup dışarıdan ithal adaylarla Artvin’in başına bela getirmeye ya da öyle bir belanın gelmesi için oyları bölmeye Artvin’e ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa’da ‘bize oy vermezseniz, size hizmet gelmez’ diye halkı tehdit eden AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’e cevap veren Özel, “Faruk Çelik gerçeği var. Artvinli mi? Burtvinli mi? Şanlıurfalı mı? Her taraflı. O da geldi dışarıdan, adayları geldi dışarıdan. Vali gibi geliyorlar. Her şeyi biliyorlar. Bir de çıkmışlar Kemalpaşa’da vatandaşımızı tehdit ediyorlar. Diyor ki, eğer diyor, bize oyu vermezsen size hizmet gelmez diyor. Sen gerçekten Artvinli olsan, yüz yüzden utanır, insan insandan utanır, insan kendi hemşerilerini tehdit etmekten utanır” dedi.

Artvinlilerin bu gibi tehditlere boğun eğmeyeceğini belirten Özel, “Ben Manisalıyım. Manisa’da belediye seçimlerinde yarışıyoruz, seçim bitiyor, seçilen bütün belediye başkanlarını arıyorum. Benim yapacağım ne varsa ama MHP’li ama AKP’li kendi memleketim için olacağı için artık siz benim gözümde partinizin değil, şehrimizin belediye başkanısınız, hepimizin belediye başkanlarısınız diyorum. Büyük şehirlerimizden bir katkı olacaksa buradayız. Ankara’da yapacak bir şeyim varsa buradayım diyorum. Hatta diyorum başkanım bir şey istersin, sizinkiler yapmaz sen söyleyemezsin söyle ben eleştiririm işini gördürtürüm diyorum ama bu gelmiş Kemalpaşa’da Artvinlilerin tehdit ediyor. Oy vermezsen hizmet yok diye. Hadi canım sen de. Artvin’in havasında. Artvin’in insanlarının yüreğinde senin tehdidine boyun eğecek birini görüyor musun? Yazıklar olsun sana” şeklinde konuştu. – Fatma Küçük Atasert