CHP Borçka İlçe Başkanlığı Adaylığına Şeheri’den Açıklama Geldi

tarafından
155
CHP Borçka İlçe Başkanlığı Adaylığına Şeheri’den Açıklama Geldi
Bu haber 298 kez okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Borçka İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Mustafa Şeheri’den açıklama geldi.

25 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Borçka İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığına aday olan Mustafa Şeheri CHP’nin, kongre kararı aldığını belirterek adaylığını açıkladı.

41 yıldır Cumhuriyet Halk Partisine üye olduğunu dile getiren Mustafa Şeheri, aday olan kişilere başarılar dileyerek siyasete dahil olma sürecinden şu sözlerle bahsetti “Olayların gidişine bugün müdahale etmezsek yarın hiç müdahale şansımız olmayacak o yüzden siyasete dahil olmak istiyorum. Liyakatli, eğitimli, bilgili insanlarla birlikte yola çıktık bunların içinde en önemlilerinden birisi Orhan Yavuz’dur. Onun tecrübelerinden, bilgisinden, birikimlerinden, eğitiminden faydalanacağız. Orhan abi gibi arkadaşlarımız var onların da desteğiyle bu seçime gireceğiz yönetimle ilgili detaylı açıklamayı sonra yapacağız. Ben dahil Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe Kongresi’ne aday olan herkese başarılar diliyorum, herkesin de aday olmasını istiyorum. Medeni cesaret gösterin ve hepiniz aday olun ne kadar çok aday olursa o kadar çok demokrasi olur. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiden beslenir, demokrasi olmadığında olanları tüm halk olarak görüyoruz. Aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Kırgınlık ve küskünlük olmasın bu seçim yarışıdır medeni bir yarış olmalıdır. Kimse arka planda kendi gizli ajandalarını, seçime dahil etmesin demokratik bir seçim olsun. Adaylar seçim sonucunda el ele salondan çıkalım. Evet yöneticilik yapmadık ama birikimimiz ve bilgimiz var, çok bilgili ve değerli arkadaşlarla yola çıktık. Borçka için bir şeyler başaracağız Borçka’nın çok daha üstünde düşünüyoruz. Borçka’yı da bu sürece dahil etmek istiyoruz” dedi.

Mustafa Şeheri’nin İlçe Başkanlığına aday olma sürecinde desteğini ve tecrübelerinden faydalanacağı Orhan Yavuz, “yeni bir yönetimin oluşmasında fırsat olunduğunu belirterek kişi menfaatleri odaklı değil toplum menfaatlerine odaklı dönüşüme ihtiyaç olunduğunu” belirtti.

Yavuz konuşmasının devamında, “İlçe kongreleri ve büyük kurultaya doğru giden bu yolda Borçka’da da yeni bir yönetimin oluşması fırsatı oluştu. Tabii ki ülke şartları, içinde bulunduğumuz ilçe ve ilin içinde bulunduğu durumu dikkate aldığımızda öncelikle parti örgütünün kendi iç işleyişinde demokrasiyi hakim kılmak, katılımcı bir yönetimi politika oluşturma kabiliyetini geliştirmenin önemini gördük. Biz halkla örgütü ile bütünleşen bir parti örgütünü sahada tabandan yukarıya doğru örgütlemek durumundayız. Borçka bunun için iyi bir başlangıç olabilir. Dolayısıyla daha da halkın sorunlarıyla ilgili, çözüm önerileri olan bir örgüt inşa etmek gerekir. Borçka bu gündemi öne alırsa Borçka kazanır, ülke kazanır niyetimiz de bu yönde arkadaşlarımızla birlikte yürümektir. Belirleyici olan kongredeki seçim sonucu olacaktır. Ama etin kaliteli bir örgütün önemi günümüz şartlarında her zamankinden daha önemlidir. Bu örgütsel kapasiteyi inşa etmek ve çözümler noktasında devreye almak doğru bir karardır. Borçka bunu başarırsa diğer ilçeler de bu durumu bünyelerine adapte edecektir. Cumhuriyetin kurucu değerleri olan, yurttaş ve halk kavramlarını gerçekten parti işleyişine hakim kılmak gerekiyor. “Biz” diyeceğiz “Ben” demeden bu noktaya geldik. Kişi menfaatleri odaklı değil toplum menfaatleri odaklı bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç vardır” diye beyanatta bulundu. – Fatma Küçük Atasert