CHP Belediye Başkanları Deprem Bölgesinde

tarafından
243
CHP Belediye Başkanları Deprem Bölgesinde
Bu haber 485 kez okundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkanları deprem bölgesine hareket etti.

6 Şubat’ta 04:17:00’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 9 saat sonra 7 Şubat 2023 tarihinde Elbistan’da meydana gelen 7.6 deprem 11 ili vurdu.  15 Şubat’ta Hatay merkezli 6.4 ve 5.8’lik 2 deprem daha meydana geldi. 6 Şubat’tan bugüne 10 binin üstünde artçı sarsıntı kayda geçti.

Deprem sonrası halkın STK’lar belediyeler kendi imkânlarıyla, bütün Türkiye’de adeta yardım seferberliği başlattı.  Halk, STK’lar, belediyeler, odalar, kooperatifler, köyler, dernekler yardım yarışına girdi.

Artvin’de de yardımlar depremin hemen ardından başladı.  Arama kurtarma ekipleri, Kamyonlar, tırlar iş makineleri, itfaiye, çadırlar, aşevleri ve tüm yardımlar o günden beri akmaya devam ediyor.

Artvin Belediyesi, Ardanuç, Borçka, Kemalpaşa, Hopa, Şavşat ve Fındıklı ve Hanak Belediye başkanları bugün deprem bölgesine hareket etti.

28 Şubat ve 1 Mart tarihinde deprem bölgesini ziyaret ederek depremzedelerle konuşacak, dertlerini dinleyecek.

Deprem bölgesine gidecek belediye başkanları şunlar;

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan,  Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu birlikte deprem bölgesine hareket etti.

Türkiye geneli ve Artvin’de Her belediye üstüne düşen görevi 20 gündür yerine getiriyor.

Yusufeli, Hopa ve Borçka Belediyesi arama kurtarma ekibiyle destek verdi.

Belediye başkanları gıda giyim, su hijyen maddeleri gibi yardım malzemeleri gönderdi. Belediye başkanları yardımların imkânlar ölçüsünde devam edeceğini söyledi.  Başkanlar, 2 Mart Çarşamba günü Artvin’e döndüler. A.B.B.