CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, yapılan zamları değerlendirdi

tarafından
166
CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, yapılan zamları değerlendirdi
Bu haber 328 kez okundu.

 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yapılan zamları değerlendirdi.

CHP Artvin Milletvekili ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan katıldığı bir programda yapılan zamları ve ülke ekonomisini değerlendirdi.

Bayraktutan değerlendirmede; “Şu an benzine gelen zamlardan sonra bir arabanın yani 60-65 litre benzin alanı aracın deposunu doldurduğumuzda tam ile doldurduğunuz zaman bir emeklinin 4 depoya çalışıyor 1 ay boyunca bakın bir emekli 4 topa benzinine çalışıyor hesabı yapalım yani 50 lira 100 lira aşağı olur yukarıya olur.

Eskiden Gürcistan’a gidildiği zaman 100 liraya 140 lari alındığını ama şimdi 100 liraya 9,5 lari alındığını anlatan Uğur Bayraktutan şu ifadeleri kullandı;

“Ne diyorlardı vatan Recep Tayyip Erdoğan dünya lideri Ne oldu? Duvara tasladı. Ne oldu, nasıl geçiliyorsun ben soruyorum şimdi. Bakın bugün ben her şeyde pazara giderim. Her cumartesi günü Ankara’daysam pazara gidip de evvelsi gün Cumartesi günü öğlende kalktım pazara gittim. 15 Temmuz’a katıldım, Meclis’te resim sergisi vardı Sayın Özgür Özel ile yöneticilerimizle beraber o anmaya katıldık. Hatta bana güldüler. Dedim arkadaşlar ben pazara gidiyorum, şimdi görevimi yaptım, pazara gittim. Hiç olmadığı kadar bakın Çankaya Pazarına ben bu mevsimlerde gidiyorum bomboş bir pazardan alışveriş yaptım. Fakat açık ifade ediyorum pazarcı her zaman alışveriş ettiğim o pazarda kardeşlerime sordum nedir abi diye dediler bir anormal bir durum var. Yani bakın Çankaya Türkiye’nin Elit yerlerinden bir tanesi ekonomik göstergelerin refahın en yüksek olduğu yerlerden bir tanesi. Bugün 7500 lirayla geçinen 4 kişilik aile var, kira veriyor. Bakın bir de en ilginç onlar ne yapıyor ben merak ediyorum. Yani kredi kartları ile cambazlık etmenin ötesinde nasıl geçiniyorlar, şaşırıyorum. Yani bu kader midir bu olay biz bunları anlattık dedik ki bak bugün Asrın lideri ne yapıyor dünya liderlere gidiyor herhalde Güney Amerika’ya çıkmıyor para direnmeye gidiyor.

Demek ki para bitti, yani yeriniz bitti. Karagöz’ün lafı var ya para bitti bugün herkes bankasının real rakamlarına baktığımız zaman eksi 50 milyar dolarlar falan. Onlar hepsi gitti, sistem çöktü. Biz Amerika’dan Merkez Bankası başkanı getirdik. Mehmet Şimşek’le beraber yeni bir model getir, nasıl da çöktü kendine göre bir model ortaya koymuştu. Bugün Türkiye’de hani döviz ve endeksi mevduat var ya bunların biliyorsunuz anormal bir rakamlara çıktı. Yani bunların ödemeleri de geliyor, ödemelerde mümkün değil bugün bir bankaya gidin deyin ki bana 10.000 dolar eğer yatırmışsa bana şu 10.000 doları verin bakalım hangi banka seviyesi içerisinde ödüyor. Size bir hafta on gün sonra diyor ki ben bir hafta on gün sonra öderim 1.000 dolar içinde geçerli bu laflar. Biraz önce bir arkadaşım bana mesaj atmış bakın bizim beğenmediğimiz hakir gördüğümüz demeyeyim yani bana göre en iyi dostumuz Gürcistan, yani dersiniz ki Türkiye’de Gürcistan’a karşı karşılaştığımız zaman yani Gürcistan küçük bir ülke gibi görüyorsun. Bakın Gürcistan’a 100 lira veriyorsunuz 9,5 lari alıyorsunuz bakın 100 liraya 9,5 lari alıyorsun düşünebiliyor musunuz bakın paramızı 10 kata katladılar” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert