CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, “Haziran ayı” faaliyet raporunu açıkladı

tarafından
79
CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, “Haziran ayı” faaliyet raporunu açıkladı
Bu haber 141 kez okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın 2023 Haziran ayı faaliyet raporu yayınlandı.

CHP YDK Başkanı’nın dolu dolu geçirdiği Haziran ayında öne çıkan faaliyetleri şu şekilde sıralandı:

1 HAZİRAN 2023: TBMM’de 28. Dönem Milletvekilliği kaydımızı yaptırdık.

2 HAZİRAN 2023: TBMM Genel Kurulu’nda 28. Dönem için yemin ederek görevimize başladık.

TELE1 TV Gün Ortası programı canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.

3 HAZİRAN 2023: TBMM’de partimizin kapalı grup toplantısına katıldık.

4 HAZİRAN 2023: Anadolu Kulübü Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik.

5 HAZİRAN 2023: Hopa İlçemizde TÜVTÜRK istasyonu kurulmasına ilişkin yazılı soru önergesi verdik.

696 KHK ile kadroya alınan, akabinde 375 sayılı yasaya eklenen geçici 23. ve 24. maddelere istinaden 40’lı yaşlarında zorunlu emekli edilen vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetlerin çözüme kavuşturulması adına yazılı soru önergesi verdik.

Bulunduğu makamı siyasallaştıran, siyasi Parti üyesi gibi davranan kamu görevlileri hakkında yürütülecek işlemler hususunda yazılı soru önergesi verdik.

6 HAZİRAN 2023: TÜVTÜRK 2023 fiyatlandırılmasında yapılan fahiş zamlar hakkında yazlı soru önergesi verdik.

Yaylalarda yaşanan GSM sıkıntılarının çözüme kavuşturulması hakkında yazılı soru önergesi verdik.

Artvin’den uzak illere sevklerin ve yaşamsal zaman kayıplarının önüne geçilerek; Artvin İlinde vatandaşlarımızın gerekli sağlık hizmetine yerinde ulaşabilmesi adına yazılı soru önergesi verdik.

7 HAZİRAN 2023: Engelli Öğretmen atamaları hakkında yazılı soru önergesi verdik.

Kafkas Arı ırkının korunması adına yürütülen çalışmalar hakkında yazılı soru önergesi verdik.

Şavşat İlçemiz Köylerinde yaşanan sorunlar hakkında yazılı soru önergesi verdik.

Artvin İlimizde Çay Eksperliği bölümü açılması hakkında yazılı soru önergesi verdik.

8 HAZİRAN 2023:TELE1 TV’de Zeynel Lüle’nin sunduğu “Habere Doğru” programının canlı yayında ülke gündemini değerlendirdik.

Arhavi İlçemizde yaşanan okul eksikliği sorunu hakkında yazılı soru önergesi verdik.

Artvin ilinde uygun görülen yere ihtiyacı karşılayacak düzeyde bir Onkoloji Hastanesi kurulması adına gerekli işlemlerin başlatılması için yazılı soru önergesi verdik.

9 HAZİRAN 2023: Artvin Merkez Vakıfbank İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencilerimiz ile TBMM’de bir araya geldik.

Artvin ili genelinde şevlerden düşen kayalar sonucu yaşanan kazalar hakkında gerekli önlemlerin alınması adına yazılı soru önergesi verdik.

10 HAZİRAN 2023: CHP Genel Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdik.

11 HAZİRAN 2023: Altunkaya ve Civelek Ailelerinin kıymetli evlatları Esmeray ve Anıl Can’ın en özel günlerine şahitlik ettik.

12 HAZİRAN 2023: Ülkemiz genelinde 25.000’den fazla Stajyer Avukatın yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi açısından gerekli yasal düzenlemelerin yapılması, diğer meslek gruplarına sağlanan ekonomik destekler benzeri desteklerin Stajyer Avukatlara da sağlanması adına yazılı soru önergesi verdik.

Şavşat İlçemiz Çavdarlı köyünün sorunları hakkında yazılı soru önergesi verdik.

Ardanuç İlçemiz Tepedüzü Köyü yolunun tamamlanması adına yazılı soru önergesi verdik.

13 HAZİRAN 2023: Şavşat İlçemiz Cevizli Kilisesi’nin restorasyonunun yapılması adına yazılı soru önergesi verdik.

Artvin ilimizde Şoförler ve Otomobilciler Odası üyesi esnaflarımızın sorunlarının giderilmesi adına gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesi, mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi hususunda yazılı soru önergesi verdik.

Adliye Personellerinin sorunlarının giderilmesi adına yazılı soru önergesi verdik.

14 HAZİRAN 2023: TELE1 TV’de Alev Olgay’ın sunumuyla “Gün Başlıyor” programında ülke gündemini değerlendirdik.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanlarımız ile TBMM’deki makamımızda bir araya geldik.

TBMM’de Milli Savunma Komisyonu’nun 28. Dönemdeki ilk toplantısına katıldık.

15 HAZİRAN 2023: Engelli vatandaşlarımız maaşlarının iyileştirilmesini, muayene katılım ücreti ve reçete payı gibi ek giderlerden muaf tutulmalarını ve bayram ikramiyesi gibi sosyal haklardan faydalanmaları hususunda yazılı soru önergesi verdik.

Artvin-Şavşat Uluslararası Karayolu’nun bölge insanına sorunsuz hizmet verecek şekilde standartlara uygun bir yol haline getirilmesi adına yazılı soru önergesi verdik.

16 HAZİRAN 2023: Önceki dönem CHP Kemalpaşa İlçe Başkanımız Fehmi Şahin ve kıymetli eşi Gülhan Şahin, CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanımız Erkin Koray Civelek, Gençlik Kollarımızdan Sergen Kolçak, Çağdaş Yılmaz ve bugün karnesini alan yakışıklımız Berkay Altun ile TBMM’de bir araya geldik.

17 HAZİRAN 2023: Cumhuriyet Gazetesi’ne mülakat verdik.

18 HAZİRAN 2023: Önceki Dönem YDK üyemiz, yol arkadaşımız Selahattin Emre’nin kıymetli kardeşi Haydar Emre’nin

40 Lokmasına katıldık, başsağlığı dileklerimizi ilettik.

19 HAZİRAN 2023: CHP Genel Merkezinde YDK Toplantısı’nı gerçekleştirdik.

Ülkemiz genelinde geniş kitlelere ulaşan ana akım medya kanallarından TBMM Milletvekili odalarındaki televizyonlarda yayını olmayan kanallar hakkında gerekli güncellemelerin yapılması adına yazılı soru önergesi verdik.

Seçim öncesi Gabar Dağı’nda petrol çıktığını söyleyen dönemin İçişleri Bakanı Soylu’nun ifadelerinden hareketle ilgili süreç hakkında kamuoyunun aydınlatılması hususunda yazılı soru önergesi verdik.

Kamu kurumlarında işe alınmalarda sınavlardaki başarı sıralamasının dikkate alındığı, kayırmacılığın ve torpilin son bulduğu, adil ve liyakate dayalı bir sistemin hayata geçirilerek mülakatların kaldırılması hususunda yazılı soru önergesi verdik.

20 HAZİRAN 2023: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla değerli yol arkadaşımız, CHP Spor Kurulu Başkanımız Kenan Nuhut’u Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndan son yolculuğuna uğurladık.

10 yıl önce kara hudut kapısı olarak tescil edilen Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması adına Ticaret Bakanlığı ile ortak şekilde yürütülen çalışmalar ve komşu ülkelerle yapılan görüşmeler hakkında yazılı soru önergesi verdik.

21 HAZİRAN 2023: TBMM Genel Kurulu’nda “Gazi ünvanı alamayan Polis ve Askerlerimizin sorunları” hakkında konuşma gerçekleştirdik.

CHP Tarsus İlçe Başkanımız Sayın Ozan Varal ile Genel Merkezdeki makamımızda bir araya geldik.

22 HAZİRAN 2023: Hopa Cankurtaran Tüneli bağlantı yollarının ne zaman tamamlanacağına ilişkin yazılı soru önergesi verdik.

23 HAZİRAN 2023: Anadolu Kulübü yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdik.

26 HAZİRAN 2023: TELE1 TV canlı yayınında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.

27 HAZİRAN 2023: Selçuk Çakmak ve Emin Karataş’ı Artvin Merkez Camiinden son yolculuklarına uğurladık.

28 HAZİRAN 2023: TELE1 TV canlı yayınında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.

29 HAZİRAN 2023: CHP Artvin Merkez İlçe Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu Bayramlaşma programına katıldık.

CHP Arhavi İlçe Başkanlığı’mızın ve Arhavi Belediye Başkanlığımızın Kurban Bayramı nedeniyle düzenlediği bayramlaşma programına katıldık.

Önceki dönem Artvin Milletvekilimiz Sn. Metin Arifağaoğlu, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Orhan Atan, Hopa Belediye Başkanımız Sn. Taner Ekmekçi ve CHP Artvin Milletvekili Adayımız Sn. Oğuz Kurdoğlu ile birlikte CHP Hopa İlçe Başkanlığı’mız tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldık. – 7 MART