CHP 3 İlçede Ön Seçime Gidiyor

tarafından
67
CHP 3 İlçede Ön Seçime Gidiyor
Bu haber 125 kez okundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin’deki 3 ilçede ön seçime gidiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi 3 ilçede belediye başkan adaylarını ön seçime giderek belirleyecek.

Artvin’de yerel seçim heyecanı son hızıyla sürüyor. Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Türkiye yerel seçimler için siyasi partiler adaylarını belirmeye çalışıyor.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idari seçimlerinde il ve ilçelerde belediye başkanı, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri belirlenecek.

Siyasi partilerin 1 Ocak 2024 tarihine kadar adayları belirlemesi gerekirken CHP Şavşat, Ardanuç ve Kemalpaşa ilçelerinde belediye başkan adayları üye bazlı ön seçim ile belirlenecek.

CHP’de Mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenler 21-28 Kasım tarihleri arasında başvurularını yaparken yasa gereği istifa etmesi gerekenler ise (siyasi parti l-ilçe-belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve kamu görevlileri) 1-5 Aralık tarihleri arasında başvurularını yaptı.

Ardanuç, Kemalpaşa ve Şavşat’ta ön seçim kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi, hafta sonu üye bazlı ön seçim kararı aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti içi demokrasinin göstergesi olarak ön seçim yapılması uygun görüldüğü CHP Ardanuç İlçe Örgütü 23 Aralık Cumartesi günü Aşık Efkari Kültür Salonu’nda sandığa gidecek.  CHP’den Ardanuç belediye başkanlığına aday adayı olan isimler ise şu şekilde, Ergül İstanbullu, Kamile Kaya, İzzet Altuntaş, Talip Işık, Özgür Morkan, Özgen Demir.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için Kemalpaşa belediye başkanını belirlemek için 24 Aralık Pazar günü Lila Düğün Salonu’nda üye bazlı ön seçim olacağını açıklayan CHP Kemalpaşa İlçe Örgütü’nün belediye başkanlığına aday adayları şu şekilde, Ali Altunkaya, Femi Şahin, Arif Lokumcu, Erhan Yılmaz, Ramazan Balcıoğlu, Sevim Lokumcu, Ömer Yılmaz, Vehbi Tunç, Soner Yılmaz

CHP Şavşat İlçe Örgütünün 14 Aralık’ta gerçekleşen toplantısında, Şavşat Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecinde 23 Aralık Cumartesi günü ön seçim yapılmasına karar verildi. CHP Şavşat İlçe Örgütü üyelerinin oy kullanacağı ön seçimde Şavşat belediye başkanlığına aday adaylar şu şekilde, Nihat Acar,  Hakan Gazioğlu, Şenol Yılmaz, İmran Kayaoğlu, Ertan Turan olduğu öğrenildi. – Tahsin Atasert