Borçka’ya 3 Yeni Köy Daha Eklenmesi İle 41 Köy Olma Yolunda

tarafından
65
Borçka’ya 3 Yeni Köy Daha Eklenmesi İle 41 Köy Olma Yolunda
Bu haber 126 kez okundu.

 

Borçka’da Alaca, Güreşen ve Karşıköy Köylerine bağlı 10 ayrı mahalle kendi bölgelerinde birleşerek 3 yeni köy daha eklenmesi ile 41 köy olma yolunda.

Borçka ilçesine bağlı yeni eklenmesi beklenen Alaca Köyünden Ataköy Köyü, Güreşen Köyünden Boyalı Köyü, Karşıköy Köyünden ise Tektaş Köyü olarak 41 köy olma sürecine ulaşmak üzere.

Buna göre, Alaca Köyüne bağlı Merkez, Orhanlı ve Işıklı Mahalleleri birleşerek “Ataköy Köyü”, Güreşen Köyüne bağlı Boyalı ve Kesiktaş Mahalleleri birleşerek “Boyalı Köyü” ve son olarak Karşıköy Köyüne bağlı Tektaş, Gürgenli, Kutliyet, Zegan ve Sanistle Mahalleleri “Tektaş Köyü ismiyle müstakil köy statüsüne getirildi.

İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda, “İl Genel Meclisimizin 05.01.2024 tarih ve 6 sayılı kararı ile Komisyonumuza havale edilen, Artvin İli Borçka İlçesine bağlı Karşıköy Köyü Tektaş, Gürgenli, Kutliyet, Zegan ve Sanistle bağlılarının birleşerek, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 7267 sayılı Kanunla değişik 2/D maddesi hükümleri uyarınca “Tektaş Köyü” ismiyle müstakil bir Köy haline getirilmesi Alaca Köyü Merkez, Orhanlı ve Işıklı mahallelerinin birleşerek “Ataköy Köyü”, Güreşen Köyü Boyalı ve Kesiktaş mahallelerinin birleşerek “Boyalı Köyü” ismiyle müstakil bir köy haline getirildi.”

İl Genel Meclisinde onaylanan değişim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğinin onayı için bakanlığa gönderildiği öğrenildi. – Tahsin Atasert