“Borçka’nın İz Düşümü” temalı fotoğraf yarışması düzenlenecek

tarafından
11
“Borçka’nın İz Düşümü” temalı fotoğraf yarışması düzenlenecek
Bu haber 19 kez okundu.

 

Borçka Kaymakamlığı tarafından “Borçka’nın İz Düşümü” temalı fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Borçka Kaymakamlığı tarafından, Borçka ilçesine ait tarihi, coğrafi, kültürel zenginliklerinin ruhunu en iyi yansıtacak “Borçka’nın İz Düşümü” temalı fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Borçka ilçesi sınırları içerisinde insan, mekân veya doğa kapsamında bir sınırlama olmadan içerik bakımından özgün ve biçim açısından kriterlere uygun olması gerektiği bildirilen yarışmada ödül olarak profesyonel fotoğraf makinesinin verileceği belirtildi.

Düzenlenen yarışmanın amacı hakkında bilgi veren Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, “Borçka’nın İz Düşümü olarak belirledik yarışmanın konu başlığını. Borçka’da çekilmiş doğa fotoğrafları ile ilgili olacak. Bir yandan burada yarışmaya katılan arkadaşlarımızdan fotoğrafları toplayacağız. Aynı zamanda elimizde Borçka’ya dair her kişinin her bireyin gözünden üç fotoğraf elde etmiş olacağız. Birinci amacımız Borçka’yı tanıtmak ikinci amacımız bir kardeşimizin fotoğraf makinesine sahip olmasını sağlamak. Üçüncü amacı belki oradan çıkan fotoğraflar ile fotoğraf sergisi düzenleyebiliriz” şeklinde konuştu.

“Her Kişinin Gözünden Borçka’yı Görmek İstedik”

Yarışmaya öğrenim çağındaki vatandaşların katılabileceğini aktaran Contarlı, “herkesin gözünden Borçka’yı görmek istedik” diyerek  “Ortaokul ve üniversiteye kadar herkes başvurabilir bu yarışmaya. Herkesin katılmasını her kişinin gözünden Borçka’yı görmek istedik. Çünkü göz gözden el elden üstündür demişler bizde o yüzden buradaki her öğrenim çağındaki hemşerimizin katılmasını istedik. Çünkü oradaki amaçta şu oldu bir fotoğraf makinasını bugün belki kardeşlerimiz anında istediğini alamazlar ama belki bir fotoğraf makinesiyle bir kardeşimiz ilerde çok iyi fotoğrafçı olabilir” ifadelerine yer verdi.

Borçka ilçesine dair çekilecek fotoğraflarda hayal gücü ve duygunun da yer edinmesi gerektiğini vurgulayan Contarlı, “Bir resim çizdiğinizde hiç hayal gücünü kullanmazsanız siz sadece boş bir arazi veyahut boş bir bina çizmiş olursunuz. Belki o binanın içerisinde yaşayan insanlar ve yaşantıları çok güzeldir ama siz hiç yansıtamazsanız o binanın içerisinde yaşayan insanları bir duygu bırakamazsanız o fotoğrafın içerisine o zaman siz boş bir bina çizmiş olursunuz o yüzden biz Borçka ile alakalı fotoğraf istiyoruz elbette duygu da istiyoruz” dedi.

Düzenlenen yarışma ile birlikte vatandaşların yaşam içerisindeki yoğunluklarına farklılık katacağına değinerek “Olağan akışındaki hayatın bazı şeylerini çok kaçırıyoruz. Sadece işe odaklanıyoruz veyahut eve odaklanıyoruz sürekli bizim aklımızda bir kargaşa ve çaba var. Bu yoğunluğun içerisinden bazen bu küçük etkinlikler ile çıkmak gerekiyor. Bunun da vatandaşlarımız için güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Kardeşlerimiz için güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Bunun sonucunda evet bir fotoğraf makinesi hediyemiz var ama bunun ötesindeki asıl amaç onlara yeni bir şeyi tanıtmak, fotoğrafı tanıtmak. Belki onlarla birlikte bizde öğreniyoruz. Toplum olarak da bürokratlar olarak da yeni bir şeye tanık oluyoruz. Katılacak kişilere başarılar dilerim ellerinden geleni yapsınlar bunun sonucunda da fotoğraf makinesi haricinde inşallah beğendiğimiz fotoğraflar ile sergi yapmayı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Son başvuru tarihinin 17 Nisan olduğu yarışmada sonuçların ilanı 23 Nisan’da açıklanacak. Katılımcıların eserlerini 27 Mart Çarşamba ile 17 Nisan Çarşamba mesai bitimine kadar Borçka Kaymakamlığı Özel Kalem Birimine elden teslim etmeleri gerektiği bildirildi.

Düzenlenecek Fotoğraf Yarışmasının Katılım Şartları şu şekilde;

-Fotoğrafa ilgi duyan Orta, Lise ve Üniversite öğrencileri yarışmaya katılabilir.

-Her katılımcı en fazla 3 (üç) adet renkli veya siyah beyaz eserle yarışmaya katılabilecektir.

-Yarışmaya, Seçici ve Düzenleme Kurul üyelerinin birinci derece yakınları katılamaz.

-Yarışmaya katılan fotoğrafların daha önce herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon, özel ödül almamış olması gerekmektedir. Ödül almış ise ödülü geri alınır.

-Her fotoğrafa isim verilecektir.

-Fotoğrafların İlçe sınırları içinde çekilmiş olması zorunludur.

-Katılımcılar, kendi anlatım biçimleri ile fotoğraflarının kısa hikayesini yazmalıdır.

-Fotoğraflarda renk, kontrast, yoğunluk gibi düzeltmeler yapılamayacağı gibi fotoğrafın özünü değiştiren uygulamalar ile değişiklik yapılmayacaktır.

-Fotoğraflar, JPEG formatında ve yüksek çözünürlüklü orijinal kopyaları katılımcıdan istenecektir.

– Katılımcı, yarışmaya teslim ettiği fotoğrafın tamamen kendisine ait olduğunu ve bütün izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

-Kamera titremesi, hareket bulanıklığı, sorunu olan fotoğraflar kabul edilmez.

– Görsel fazla pozlanmış, düşük pozlanmış veya tutarsız bir şekilde pozlanmış ise; parlak alanlarda ışık patlaması meydana gelmiş, çok parlak veya solgun ışıklandırılmış, karşıtlık aşırı yüksek veya ana ışıkla dolgu ışık arasında tutarsız bir ışıklandırma oranı olan fotoğraflar kabul edilmez.

-Çok karanlık, net olmayan ya da ışık dağılımı uygun olmayan fotoğraflar, ISO ayarları çok yüksek, fotoğraf netliğini engelleyen fotoğraflar kabul edilmeyecektir. – Gökhan Özçelik