Borçka’lılar İstanbul’da Tavla Turnuvasında Bir Araya Geldiler

tarafından
59
Borçka’lılar İstanbul’da Tavla Turnuvasında Bir Araya Geldiler
Bu haber 109 kez okundu.

 

Borçka’lılar İstanbul’da geleneksel tavla turnuvasında bir araya geldiler

İstanbul faaliyet gösteren Çoruh Vadisi Borçkalılar Dayanışma ve Gelişim Derneği tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Tavla Turnuvası geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.

Geleneksel hale gelen tavla turnuvası ile ilgili açıklamada bulunan dernek Başkanı Hasibe Özkan, turnuvanın amacının İstanbul’da yaşayan Artvin, Borçka’lıların yaşlısı genci ile bir araya gelerek daha yakından tanışmak, hemşirelik farkındalığının artırmak olduğuna vurgu yaparak “İstanbul Şirinevlerde bulunan Çoruh vadisi Borçkalılar Yardımlaşma ve Dayanışma derneği tavla turnuvası artık geleneksel hale geldi.

Her yıl düzenlenen Geleneksel Tavla Turnuvası için günler öncesi herkese duyuru yapılarak, yoğun bir katılım ile yapılmaktadır. Bu yıl ki “Geleneksel Tavla Turnuvası” 11 Haziran Pazar günü, 20.00 ile 22.00 saatleri arasında dernekte yapıldı. Turnuvanın amacı, gençlerimizin tanışıp kaynaşması, iletişim ağının genişletilmesi ve hemşerilerimizin buluşması. Heyecanlı yarış sonucunda derece alan üç yarışmaya plaketler takdim edildi. Sıcak bir ortamda geç saatlere kadar çaylar, kahveler eşliğinde sohbetler devam etti ve Turnuva amacına ulaşmış oldu.

Geleneksel Tavla Turnuvasına katılarak, dostlarla selamlaşmak için derneğimize gelen, Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Esen Yağcı’ya, Gürcü Kültür Merkezi Derneği Başkanı  Fehmi Uzal’a, önceki dönem Mezarlıklar Daire Başkanı Adem Avcı’ya, İstanbul Ticaret Mahkemeleri Başkanı Hakim Haydar Aydın’a, İstanbul İl Milli Eğitim Sultanahmet Şube Müdürü Sn. Erol Demir’e, önceki dönem Şavşat Meşeli Köyü Derneği Başkanı Sn. Şenol Bilgin,e, İstanbul Artvin Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Zafer Kapdan’a, önceki dönem Artvin’li Genç İş Adamları Derneği Başkanı, Artvinliler Hizmet Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Haydar Menteş’e,  her zaman aramızda olan, emekli eğitimci Nadir Ataman hocamıza, ve Tavla Turnuvası’ına katılarak bizleri onurlandıran misafirlerimize yönetim kurulu olarak teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Geleneksel Tavla Turnuvası yarışmasında derece alarak, plaket alan yarışmacılar, Turnuva 3’üncüsü Mehmet Akgül’e, plaketini, İstanbul İl Milli Eğitim Sultanahmet Şube Müdürü Erol Demir takdim etti. Tavla Turnuva 2’ncisi Adem Avcı’ya, plaketini Nadir Ataman takdim etti. Geleneksel Tavla Turnuva 1’incisi Davut Kaptan’a ise plaketini Artvinli İş İnsanı Cumhur Melek takdim etti.

Derneğimizin organizasyonlarında, maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sezonda daha güzel projeler de görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullanıldı. – 7 MART