BORÇKA’DA TİYATRO RUZGARI ESTİRİLECEK

tarafından
79
BORÇKA’DA TİYATRO RUZGARI ESTİRİLECEK
Bu haber 147 kez okundu.

 

Borçka’da tiyatronun duyulmamış sesini, beklentilerin ötesinde bir rüzgarla duyurmaya hazırlanan Borçka Belediyesi, tiyatro salonunun bile olmadığı bu nadide ilçede tiyatro festivalinin ikincisini düzenliyor. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen bu özel etkinlik, bu yıl 22-28 Ekim tarihleri arasında Borçka sakinlerine ve konuklarına unutulmaz anlar yaşatacak.

Borçka’nın kent merkezinden en uzak köyüne, mahallesine kadar her bir köşesinde tiyatro esintileri hissedilecek. Bu özel festivalde Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Evinde tiyatro, Tiyatro Hemhal, Tiyatro Bereze ve Kumbaracı 50 gibi değerli topluluklar sahne alacak.

Çocuklar da unutulmadı. Çeşitli köy okullarında, Primat Atölye ve Çek Sanat’ın hazırladığı çocuk oyunları minik tiyatro severleri bekliyor olacak. Ayrıca, Zinnure Türe ve Süreyya Karacabey rehberliğinde düzenlenecek olan hikaye anlatıcılığı ve yazarlık atölyeleri, sanatseverler için eşsiz bir fırsat olacak.

Belediye Başkanı Ercan Orhan, bu özel etkinlik hakkında şunları söyledi: “Tiyatronun, kültür ve sanatın her köşede olması gerektiğine inanıyoruz. Salonumuz olmadan, olanaklarımız kısıtlı olmasına rağmen, Borçka’nın kalbinde sanatın ritmini duyurmak istedik. Bu festivalle, hemşehrilerimizin sanatla iç içe geçmesini, tiyatronun büyülü dünyasını keşfetmesini amaçlıyoruz.”

Borçka Belediyesi’nin öncülüğünde, birçok tiyatro topluluğunun destekleriyle gerçekleştirilen bu festival, sanatsal bir yenilenmeye, kültürel bir uyanışa vesile olacak gibi gözüküyor. Festival dışında sürpriz oyunlar için görüşmelerin devam ettiği de gelen bilgiler arasında. Borçka’nın sıcak atmosferinde, tiyatronun sıcacık esintileriyle harmanlanacak bu festivali kaçırmamanızı tavsiye ederiz. – Fatma Küçük Atasert