BORÇKA’DA KAĞIT HAMURU İLE YAPILAN SANATSAL ÇALIŞMAYA İLGİ BÜYÜKTÜ

tarafından
65
BORÇKA’DA KAĞIT HAMURU İLE YAPILAN SANATSAL ÇALIŞMAYA İLGİ BÜYÜKTÜ
Bu haber 112 kez okundu.

Günümüzde Atık ya da artık dediğimiz miladını doldurmuş, kullanılmayan, doğada bir yerlerde bulunan nesne yada eşyalar, İLERİ DÖNÜŞÜM” İle sanat ruhlu insanlar sayesinde muhteşem bir sanat eserine dönüşebiliyor.

Nazan Uzungül Köse ve Hüseyin Köse emekli öğretmen çifti bunun öncülüğünü yapmakta.

Yazın memlekette, kışın Antalya’da yaşayan sanatçı Köse ailesi 24 Eylül 2023 Pazar günü Borçka Kooperatifinde sanatsever Borçkalılarla buluşup kağıt hamurundan heykel yapmayı öğretti.

Borçka’nın tescilli “DEMİR ELMA” sı yapıldı. 2 saatte 20 elma heykeli yapıldı. Sanatın büyülü atmosferi içinde muhteşem bir dostluk ve sanat ruhunun temeli atıldı.

Etkinliğe Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, eşi Fatma Orhan, Kooperatif Başkanı Hasan Özışık, Kooperatif ortakları Şenol Taban, Hilmi Turan, Yaşar Turan, AFGAD Yönetim Kurulu Üyesi ve ADD Artvşn Şubesi Başkan Yardımcısı Sami Özçelik, sanatsever Borçkalılar katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Nazan Uzungül Köse, atölye çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bugün, Borçka’da çok güzel bir etkinlik için sanatsever güzel insanlarla buluştuk. Ben gerçekten çok çok mutlu oldum. Yeni Dostlar edindim. Eşim Hüseyin Köse ile birlikte “atık” yada “artık” denilen malzemelerin “İLERİ DÖNÜŞÜMÜ” nü sağlıyoruz. Geri dönüşüm ise var olan malzemeyi, eşyayı tamamen ortadan kaldırmaktır. Hammadde haline döndürmektir. İleri dönüşümde kullanılmayan atık malzemeleri kullanarak ortaya sanat eseri çıkarmaktır. Biz kağıt hamuru kullanarak heykeller, değişik sanat eserleri ortaya çıkarıyoruz. Biz yaz aylarında memleketimizde oluyoruz. Kışın Antalya’dayız. Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği sanatsal etkinliklerde katılım sağlıyoruz. Yerli yabancı herkesin çok büyük bir beğeni ile karşılaşıyoruz.

Çünkü yaptığımız iş doğaya, sanata, kültüre saygının sevginin çok özel bir ifadesidir. Bugün Borçka’nın sanatsever insanları ile bulunmanın mutluluğunu yaşadım. Birlikte Borçka’nın tescilli ürünlerinden biri olan “DEMİR ELMA”nın kağıt hamurdan heykelini yaptık. Evet, isteyen herkes bunu yapabilir. Bugün herkes içindeki sanat ruhunu ortaya çıkardı. Çok keyifli bir 2 saat geçirdik.

Çalışma yaparken de söyledim. Sanat ile uğraşan insanlar kendi özgüvenlerini ortaya çıkarır. Üretmenin, bir şeyler yapmanın kattığı sosyalleşmeyle dostluğu geliştirir. Çevresiyle güzel şeyler konuşur. Kendini mutlu hisseder. Bize yüreğini açan herkese çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti. – Fatma Küçük Atasert