Artvin Orman Bölge Müdürümüz Dr. Mimar Sinan Özkaya, Borçka ilçesinde yapımı tamamlanan bal ormanlarını gezerek incelemelerde bulundu.
Orman Bölge Müdürlüğümüzün 2021 yatırım programındaki bal ormanları kurma projesi kapsamında, Borçka ilçesindeki Balcı ve Kaynarca köylerinde oluşturulan bal ormanlarının kurulumu tamamlandı.
Ormanlarda tahribat oluşturmadan, arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Balcı ve Kaynarca köylerinde kurulan 2570 arı koloni kapasiteli bal ormanları arıcılarımızın kullanımına açılmıştır.
Orman Bölge Müdürümüz Dr. Mimar Sinan Özkaya, Kaynarca köyünde 135,45 hektar alana oluşturulan 1800 kolonilik Tennara ve Balcı köyünde 57,53 hektar alanda kurulan 770 kolonilik Otingo vadisi bal ormanlarında, arıcılar ile birlikte yaptığı incelemelerde kullanıcılarının isteği doğrultusunda işletilmesi ve geliştirilmesi konusunda çeşitli istişarelerde bulunuldu.
Bölge Müdürümüz Dr. Mimar Sinan Özkaya’ya incelemeleri sırasında Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Nedim Tüylü, Makine İkmal Şube Müdürü Kemal Çetiner ve arıcılar eşlik etti. – A.O.B.M.