Borçka’da İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi Yapımı Sona Doğru Yaklaşıyor

tarafından
195
Borçka’da İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi Yapımı Sona Doğru Yaklaşıyor
Bu haber 386 kez okundu.

 

Borçka ilçesi Kameni mevkisinde yapımı devam eden İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi yapımı yavaş yavaş sona eriyor.

Konu ile ilgili Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı bilgilendirmede; “Borçka’mızda içme suyu temizliği ve sağlığına yönelik önemli bir tesis inşaatında sona yaklaşıyoruz. Kameni mevkiinde inşa ettiğimiz yeni içme suyu paket arıtma tesisimiz, kısa süre içerisinde hizmete girecek. Bu tesis, kentin musluklarından akan suyun kalitesini büyük ölçüde artıracak ve sağlık standartlarını en üst düzeye çıkaracak.

Her bireyin, temiz ve sağlıklı içme suyuna erişim hakkı vardır. Bu, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen ve insan sağlığı ve hijyeninin temel taşlarından biridir. Borçka’daki vatandaşlarımızın da bu hakkı tam anlamıyla yaşayabilmesi için, arıtma tesisimizin tamamlanması büyük önem taşımaktadır.

Borçka’da yaşayan herkesin sağlığı ve hijyeni bizim önceliğimizdir ve bu tesis, bu hedefe ulaşmamızda büyük bir adım olacaktır. Borçka’nın her bir köşesinde, her bir evinde, musluklardan temiz, güvenilir, içilebilir ve sağlıklı su akmaya devam edecek. Borçka halkının bu önemli yatırımla elde edeceği faydaları görmek için sabırsızlanıyoruz. Bu tesisin Borçka’ya hayırlı olmasını diliyoruz” diye ifade etti. – Zeynep Küçük