Borçka’da “Geçmişe Yolculuk” adlı müze açıldı

tarafından
77
Borçka’da “Geçmişe Yolculuk” adlı müze açıldı
Bu haber 144 kez okundu.

 

Borçka’da Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından boş bir sınıfı “Geçmişe Yolculuk” adlı müzeye çevrildi.

Aileler, öğrenciler ve öğretmenlerin yardımı ile geçmişte kullanılan ev eşyalarını okula getirerek müzede sergilediler.

Hayat Bilgisi ve Türkçe derslerinde konu olarak geçen “müze’yi” 3. Sınıf Öğretmenlerinden Havva Köse Erakça ve Akın Erhan Balcı tarafından öğrencilere tanıtmak için el birliği ile “Geçmişe Yolculuk” adlı müze açtılar.

Sınıfta sergilenen müzede, telefon, gazete, güğüm, radyo, yayık, testi, ütü, gaz lambası, daktilo ve fotoğraf makinesi gibi eşyalar müzeyi ziyaret edenleri geçmişe götürüyor.

  1. Sınıf Öğretmeni Havva Köse Erakça, “derslerde geçen bilgileri öğrencilere somut bir şekilde göstermek için müze kurduklarını, bu müzenin amacı dersle ilişkilendirmek için. Hayat Bilgisi ve Türkçe derslerinde geçmişte kullanılan aletler ile alakalı konularımız var. Çocuklar geçmişte kullanılan ürünleri görsünler şimdi ile geçmiş arasındaki gelişimi görsünler diye kurduklarını” ifade etti.

Okulda açılan müze ile birlikte öğrencilerin geçmişte kullanılan ürünler hakkında bilgi sahibi olduklarını aktaran 3. Sınıf Öğretmeni Akın Erhan Balcı “Türkçe ve Hayat Bilgisi derslerinde konu olarak müze vardı bizde geçmişi yad edelim, geçmişte insanlar hangi malzemeleri kullanıyor bunlar ile ilgili çocukların bilgisi olsun istedik. Çocuklar ilk başta yabancı kaldı, bazı araç gereçler var onları tanımış oldu. Mesela müzede yer alan gazetede renkli televizyon tanıtımı yapıyorlar ya da çamaşır makinesi ile tanışın diye tanıtım yapıyorlar çocuklara çok uzak konular ama çok ilgilerini çektiler ve geçmiş hakkında bilgi sahibi oldular” ifadelerine yer verdi.

1 hafta boyunca okulda sergilenecek ürünler daha sonra sahiplerine iade edilecek. – Tahsin Atasert