Borçka’da “Çalışmalar havalar düzelince başlayacak”

tarafından
250
Borçka’da “Çalışmalar havalar düzelince başlayacak”
Bu haber 497 kez okundu.

Borçka’da 22 Şubat günü Gündoğdu Mahallesinde gerçekleşen heyelan nedeniyle 17 aile tahliye edildi. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan “Çalışmaların havaların düzelmesi ile başlayacağına karar verilmiştir” dedi.

Heyelan sonrası AFAD ekipleri, mahallede 7 binada hasar tespit ederek binalarda yaşanan 17 aileyi evlerinden geçici süreyle tahliye etti. 11 gündür evlerine giremeyen yöre halkı, mahallerinde yaşanan heyelan sorununa kalıcı çözüm bulunmasını istiyor. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden hocalar çağrıldığını ve çalışmaların havaların düzelmesi ile başlayacağının bilgisini verdi.

Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Musa Yıldırım konuyla ilgili “Yaklaşık 12 gün önce memleketimizde yaşanmış olan yoğun kar yağışı ve ardından da karın hızlı erimesinden kaynaklı mahallemizde bir afet yaşandı. Sadece bizim mahallemizde değil Borçka ilçemizin birçok köylerinde, mahallelerinde hatta ilimizin birçok ilçesinde de afet yaşandı. Bizim gözlemimize bakınca Türkiye de 10 gün içerisinde yağan yağışın onda birini sadece Artvin bölgesine düşmüş bu yağış miktarı. Bundan kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Mahallemizde 7 tane bina, 17 aileye geçici tahliye kararı verilmiş ve geçici tahliyesi yapılmış durumda. Bununla ilgili de önlem alma amaçlı İlçe Belediye Başkanım Sayın Ercan Orhan KTÜ’den bir heyet talebinde bulundu. Heyet gelip orada nasıl bir önlem alınabilir diye bir çalışma yapılacak. Bu çalışma nezdinde de inşallah mahallemizde ki vatandaşlarımızı tekrar evlerine kavuşturup mağduriyetlerini gidermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Aynur Baltacı ise “Evimiz çatladı eşyayı boşalttık hiçbir muhatabımız yok. Burada oturamazsınız dediler ama elimizde bir belge yok. Eşyalarımızı nereye koyacağız. Onun bunun evinde kalıyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” diye konuştu

Mahalle sakinlerinden Erkan Navdar, “Yaklaşık 12 gün önce mahallemizde bir afet yaşadık. Kar yağışı ve yağmur yağışı kaynaklı heyelan yaşadık. Onun öncesinde Belediye tarafından alt yapı çalışması yapıldı. Belediyenin ana su borusu patlayınca oda eklenince böyle bir afet meydana geldi. Giderler kapalı olunca, suda baskı yapıyor tabi bu mahallede bulunan binalar zarar görmesine neden oldu. Vatandaş olarak dediğimiz, şu ana kadar önlem alınmış değil. Oturulacak oturulmayacak mı her an gibi çalışma yapılmadı. Bütün şebeke borularının hiçbir şekilde kanalizasyona verilmediği, bu nedenle evi çatlayan var. Evinde oturamayan var” şeklinde konuştu.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan konuyla ilgili “İl AFAD Müdürlüğü gerekli tavsiyelerde bulunmuş ve bu doğrultuda ilçe kaymakamımızın da bilgisi dâhilinde gerekli bilgilendirmeler yapılmış olup mahalle muhtarının da bilgisinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden hocalar çağrılmıştır. Önümüzdeki hafta içerisinde onların da gelmesi ile projelendirmeler yapılarak önlemler alınacağına dair ilçe kaymakamlığı belediyemiz muhtarlık ve AFAD gerekli mutabakat sağlanmış, bu doğrultuda çalışmaların havaların düzelmesi ile başlayacağına karar verilmiştir” şeklinde konuştu. – Bülent Atasert